Balçova Termal 4 yıl daha Norveçlilere şifa dağıtacak

  • 0
  • 837
Balçova Termal 4 yıl daha Norveçlilere şifa dağıtacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Balçova Termal Oteli Genel Müdürü RamazanKaya, Norveçli turistlerin 2015 yılından sonra da tedavi içinBalçova'ya geleceğini söyledi. 

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ve Balçova TermalOteli işbirliğinde, "İzmir'de TermalTurizminin Geleceği"nin masaya yatırıldığı toplantıda konuşanKaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın 2015 sonrasındaki 4 yıl için çıktığı ihaleyi,Avrupa'dan 15 ülkeden başvuran firmayı geride bırakarak kazandıklarınıbelirtti. Kaya: "Noveç Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı sonrasınıkapsayan 4 yıl için çıktığı ihaleyi bizkazandık. Nisan-Kasım arasındaki 7 ayda 135 odayıyine Norveçlilere ayıracağız" dedi.

Balçova Termal AŞ'nin en önemli faaliyet alanından birinintermal tedavi merkezi olduğunu ifade eden Kaya, bu merkezde günde 200- 250kişiye tedavi uyguladıkarını kaydetti.

Kaya,bu hastalardan 135'inin Norveçli olduğunu, 20'ye yakınbaşka ülkeden de tedavi için gelen hastalarının bulunduğunu ifade etti.  

Kaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın her 4 yılda bir ihaleaçarak yurtdışına ağırlıklı olarak romatizmal hastalarınıgönderdiğini, ihaleyi 1992 yılından beri kendilerinin kazandığını ifadeetti. Norveç’ten tedavi amaçlı gelen hastalara full kürdedikleri 4 haftalık konaklamalar şeklinde tedavi aldıklarını dile getirenKaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın Nisan-Kasım arasındaki 7ayda 135 odayı rezerve ettiğini vurguladı.Kaya, Mart-Kasım aylarında Balçova Termal Otel'de konaklamalıtedavi alanların yüzde 75'ni yabancıların oluşturduğunu söyledi.Kaya, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerden tedavi amaçlı gelengrupların da bulunduğunu ifade etti. 

 

VERİMLİLİK ESASINA GÖRE YÖNETECEĞİZ

Balçova Termal AŞ'nin faaliyetleri arasında termal tedavimerkezinin yanısıra, konaklama, akuapark, restorant vedüğün organizasyonlarının bulunduğunu belirten Ramazan Kaya, kamuşirketi olmalarına rağmen özel sektör mantığıyla çalıştıklarını belirtti.

Balçova Termal AŞ'nin Özel İdarenin kapatılmasısonrasında 5 ay önce Hazine'ye devredildiğini hatırlatan Kaya, İzmir ValisiMustafa Toprak başkanlığında yeni yönetimin oluştuğunu belirtti. Verimlilikesasına göre çalıştıklarını anlatan Kaya, İzmirlilerin her türlüdüğün, sünnet, toplantı gibi organizasyonlarına talip olduklarını kaydetti.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar isederneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv