Barok Esintileri devam ediyor

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 7 Ocak’ta başlayan “1. Karşıyaka Barok Günleri” sürüyor.  Etkinliğin ikinci konserinde, 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de ünlü ve dünyanın sayılı counter tenorlarından Robin Blaze sahne alacak. 
 
Konserde, Avrupa ve Amerika’da gerçekleştirdiği konserlerle müzik kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Blaze’in yanı sıra, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Linet Şaul da, “Barok Esintiler” içeriğiyle barok repertuvarının seçkin yapıtlarını seslendirecek.
 
Barok günleri çerçevesinde üç ayrı ülkeden birleşerek oluşan grup, Karşıyakalılara barok müziğin en güzel örneklerini sunmak için bir araya geldi. Blaze ve Şaul’a viola da gamba da Bülent Oral, klavsende Erica Fossi eşlik edecek.
 
Solist sanatçılar iki barok çalgı eşliğinde Hume, Handel, Monteverdi, Picchi ve Ortiz gibi ünlü bestecilerin yapıtlarını yorumlayacak.
 
Etkinliğe giriş davetiyeleri, bu sezon iki konserle, gelecek sezon daha farklı etkinliklerle sanatseverlere barok müzik şöleni sunacak olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden sağlanabilir. (Tel:330 64 04)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv