BBŞT Başkent seyircisini büyüledi

  • 0
  • 685
Yazı Boyutu:

BBŞT 4.Kez Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde İzmir’i temsil etti.  BornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), Başkent seyircisini bir kez daha büyüledi.Sahnelediği oyunlarla ve kazandığı ödüllerle başarısını ortaya koyan BBŞT,Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne dördüncü kez konuk oldu. 

ToplumsalAraştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 18’incisidüzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne 'Cadı Kazanı' isimli oyunile katılan BBŞT, Başkent seyircisinden de tam not aldı.
Daha önce'Marat-Sade', 'Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi' ve 'Ermişler ya daGünahkarlar' oyunlarıyla Ankara'nın çeşitli sahnelerinde izleyici ile buluşanBBŞT, 'Cadı Kazanı'nı da Ankara Devlet Tiyatrosu Akün sahnesindegerçekleştirdi. 450 kişi kapasiteli salonda biletler haftalar öncesinden bitti,tiyatro severler merdivenleri de doldurdu.

Günümüzdeyaşanan yağma ve acıları da hatırlatan Arthur Miller'ın yazdığı oyunu OnurErdoğan yönetti. Salem'de yaşanan ve bütün Amerika’yı etkileyen cadı avlarınınkonu alındığı oyunun sonunda BBŞT’li oyuncular ayakta alkışlandı.

Sanatıninsanları birbirine yaklaştırdığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Bu işlevi en iyi şekilde yerine getiren Tiyatromuzsadece Bornova'nın değil, İzmir'in sınırlarını da aştı. Bu bize büyük mutlulukveriyor. Emek veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diyekonuştu.

Bu yıl "Yaşanılası Bir Dünya İçin Sanat"temasıyla düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne yurt dışı dadahil olmak üzere 100'ün üzerinde oyun başvurdu, 46 oyun Başkent’e davetedildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv