Belediye kursundan Tıp Fakültesi’ne

  • 0
  • 765
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) eğitim alankursiyerler bu yıl da büyük başarı elde etti. Öğrencilerin tamamına yakınıüniversitelere yerleşirken, BELGEM desteğiyle önce Konak Anadolu Lisesi,ardından da Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan SertaçYurdakavuşan tüm öğrencilere örnek oldu

 19 yaşındaki Sertaç Yurdakavuşan’nın elde ettiğibaşarılar, Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (BELGEM) öğrencileresağladığı katkıları ortaya koydu.
İlk olarak 8. sınıfta BELGEM kurslarından yararlanan ve Konak Anadolu Lisesi’nikazanıp daha sonra Bornova Anadolu Lisesi’ne geçiş yapan Sertaç Yurdakavuşan,yine BELGEM’den aldığı kurs desteğiyle bu kez yükseköğrenime adım attı. Anne vebabası işçi emeklisi olan başarılı öğrenci, Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiTıp Fakültesi’ni kazandı.

Ablası daBELGEM’deydi
Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan Ablası Damla Yurdakavuşan’ın da BornovaBelediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin kurslarından yararlandığını anlatanSertaç, üniversiteye olduğu gibi liseye giriş sınavlarına da BELGEM’dehazırlandığına dikkat çekerek, ‘‘Bütün eğitmenlerime ve bizlere her zamandestek olan Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum. Bornovalıailelerin başka dershane aramasına hiç gerek yok. Burada gerekli olan eğitim eniyi şekilde veriliyor. Tabi ki başarılı olmak için disiplinli bir şekildeçalışmak gerektiğini de unutmayalım’’ diye konuştu.

BELGEM kurslarında eğitim alan öğrencilerin elde ettikleribaşarılarla gurur duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, ‘‘Alınan sonuçlar ne kadar doğru bir iş yaptığımızıgösteriyor. 2009 yılında tek merkezde 1000 öğrenciye kurs veren BELGEM’i 5 merkezde4 bin öğrenciye hizmet veren konuma getirdik. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 4 bin500’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Geneldede büyük başarı
Bu yıl BELGEM’de eğitim alan öğrencilerden 67’si fen-edebiyat, 78’iuluslararası ilişkiler, iktisat, kamu yönetimi, 32’si mühendislik, 23’ü PDR veöğretmenlik, 24’ü iletişim ve sanat, 13’ü tıp ve sağlık, 2’si ise hukukfakültelerini kazandı. Öğrencilerin tamamına yakını ise diğer fakültelere vemeslek yüksekokullarına yerleşti. BELGEM, lise giriş sınavlarında da büyükbaşarı elde etti. Bornova’da anadolu liselerini kazanan her 6 öğrenciden 1’i bubaşarıyı BELGEM’de aldıkları kurs eğitimiyle elde etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv