BELGEM’de dersler başladı

  • 0
  • 724
Yazı Boyutu:

Geçen eğitim öğretim yılında lise ve üniversite girişsınavlarında elde ettiği büyük başarıyla İzmir’in gündemine gelen BornovaBelediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) yeni dönem eğitimleri başladı 

Maddiimkansızlıklar nedeniyle çocuklarını dershanelere gönderemeyen ailelere destekolmak ve başarılı çocukları lise ve üniersite sınavlarına hazırlamak içinkurulan Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), her yılkapasitesini artırarak daha fazla öğrenciye hizmet veriyor. Bu yıl 5 bin öğrencininkurs almasına olanak tanıyacak şekilde hazırlıkların yapıldığı BELGEM’de yenidönem eğitimleri başladı. 

Geçen yılbaşta tıp, mühendislik, hukuk ve öğretmenlikler olmak üniversitelerin en gözdebölümlerine yüzlerce öğrenci gönderen BELGEM, lise sınavlarında da büyük başarıelde etti. Bornova’da anadolu lisesi kazanan her altı öğrenciden biri bubaşarısını BELGEM’de aldığı kurslarla elde etti. Yeni denemde daha büyükbaşarıların kazanılması için 52 öğretmenle 5 ayrı merkezde verilen kurslara buyıl da ilgi yoğun oldu. 

5 AYRIMERKEZDE KURS 
Bornovalıöğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği BELGEM’de YGS/LYS kursları 31 Ağustos2013’de , Hafta Sonu 7. ve 8. sınıf kursları 14 Eylül’de başladı. 17 Eylül Salıgünü başlayan hafta içi kurslardan sonra 19 Eylül Perşembe günü de NaldökenŞubesi’nde 7.ve 8. sınıf kursları başladı. BELGEM üniversite kursları Çamdibi’ndekimerkez binada, 7.ve 8. sınıf lise hazırlık kursları ise Çamdibi Merkez, Bornova,Mevlana ve Naldöken şubelerinde veriliyor. 

İNGİLİZCEKURSLARI DA BAŞLADI  
BELGEM ayrıcagüz, bahar ve yaz dönemlerinde beş merkezde okul derslerine destek çerçevesindeİngilizce kursları düzenliyor. Bu kurslar da 23 Eylül Pazartesi günü beşmerkezde başladı. Tüm kurslardan bir yılda 5 bin öğrencinin yararlanmasısağlanacak. 
BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, BELGEM’in yılda 5 bin öğrenciyehizmet verecek hale getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu artışı eğitimdekalite ve verimlililiği düşürmeden sağladık. BELGEM’in dışında kültür, sanat vespor alanlarında da her yıl binlerce öğrencimizin eğitimlerine katkıdabulunuyoruz. Eğitime verdiğimiz destekle Bornovalıların geleceğine yatırımyapıyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv