Beyaz Ödüller 27. kez sahiplerini buldu

BALEV - Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı tarafından dağıtılan Beyaz Ödülleri, 27. Kez sahiplerini buldu.

  • 2
  • 1.609
Beyaz Ödüller 27. kez sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

BALEV - Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı tarafından dağıtılan Beyaz Ödülleri, 27. Kez sahiplerini buldu.
Swissotel Büyük Efes’de düzenlenen törenle Beyaz Yaşam, Beyaz Yorum, Beyaz Düşünce ve Beyaz Yatırım Ödüllerinin dağıtıldığı gecede simokinleriyle erkekler, gece elbiseleriyle kadınlar göz kamaştırdı. Selen Beytekin Band caz müziğinin en güzel eserleriyle geceye renk kattı.


Tunç Soyer, Lucien Arkas, Serhat Demirel, Saba Altınsay, Emine Ayça Ödemişlioğlu
Yurt çapındaki örnek çalışmaları ve başarılarıyla toplum yaşamına katkıda bulunan, yaşamlarıyla örnek olmuş kişilere verilen Beyaz Yaşam ödülü 1993 mezunu- BALEV Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Demirel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a takdim edildi.

Yusuf Örnek, Kazım Coşkun Keskiner, Muhib Özerinç, Ediz Ulusoy
Beyaz Yorum Ödülü 1979 mezunu Saba Altınsay’a BALEV bursiyeri iken burs verir konumuna geçen Bakırçay Üniversitesi Odyoloji bölümü akademisyenlerinden 2015 mezunu Emine Ayça Ödemişlioğlu tarafından, Beyaz Düşünce Ödülü 1973 mezunu Yusuf Örnek’e yine 1973 mezunu- BALEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kazım Coşkun Keskiner tarafından, Beyaz Yatırım Ödülü 1971 mezunu Muhib Özerinç’e 1962 mezunu- BALEV kurucusu ve ilk başkanı Ediz Ulusoy tarafından verildi. Bu yıl mezuniyetlerinin 50. Yılını kutlayan 1973 mezunları adına M. İsmet Demirağ’a plaket verildi.
Gecede konuşan Balev Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Demirel, “Mutlu musunuz? Bugün için sormuyorum. Genel olarak mutlu musunuz?” sorularıyla başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben mutluyum diyebilirim. Hayal kırıklıklarım var tabii ki, öfkem var, kızgınlıklarım da tabii ki… Üzgün olduğum anlar da, ruhumun emildiğini, umudumun kırıldığını hissettiğim anlar da var. Var olan her duyguyu yaşadığım anlar var, insanız sonuçta. Ama mutluyum ben son tahlilde. Siz? Mutlu musunuz? Mutlu olun. Umutlu olun lütfen. Biz, vakıf olarak en sonunda mutlu nesiller olsun diye varız. Mutlu olan, umudunu yitirmeyen, yenilgiyi kabul etmeyen, merak eden, kalbiyle aklını birlikte dinleyen, okuyan, okutan, karanlıktan korkmayan, aydınlık peşinde koşmaktan haz duyan, yalnızlıktan çekinmeyen, bir arada olmak için de can atan bir nesil için varız biz. Beyaz hayatlar için, bembeyaz bir gelecek için. Bembeyaz umutlar için varız. Bembeyaz olan Türkan Saylan’dır bizce, Muazzez İlmiye Çığ’dır, Yaşar Kemal’dir; bembeyaz olan Hayrettin Karaca’dır. Bu sahneyi son 26 yıldır paylaştığımız 100’ün üzerinde isimdir Beyaz. Ödül olan bize o insanlarla aynı havayı teneffüs etmektir. Biz onlara ödül vermedik, onlar bize ödüldür bu hayatta. Beyazdır onlar sayesinde bu dünya. Bembeyazdır. Üstüne özgürce, dilediğimizce renkleri çizebiliyoruz sayelerinde bu hayata. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı; Beyaz Ödülleri vermez, o insanları ödül kabul eder bu hayata. İyi ki vardılar, iyi varlar. Mutlu musunuz? Mutlu olun, mutlu edin lütfen. Mutlu eden bembeyaz hayatlara gelecek için bir umuttur Balev. Biz bu sene; EĞİTİM EŞİTTİR dedik. EĞİTİM EŞİTTİR UMUT dedik. EĞİTİM EŞİTTİR MUTLULUK diyoruz şimdi de.”

Bornova Anadolu Lisesi’nin bir okulun ötesinde bir yuva olduğunu dile getiren Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yuva 70 yıldır dimdik ayakta. Vakfımız da 42.yılında geleceğe umutla bakmaya devam ediyor. Bu sene ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin 100.yılında bir aradayız. Mustafa Kemal Atatürk ve idealleri peşinde bir yürek olan kuruluş kahramanlarımızı saygıyla ve sevgiyle bir kez daha anıyorum” dedi.

Ozan Musluoğlu (kontrbas), Ferit Odman ‘davul), Ercüment Orkut (piyano), Şenova Ülker(trompet) gibi caz virtüözlerinden oluşan Selen Beytekin Band, caz müziğinin en güzel örneklerinden hazırlanan repertuvarıyla BALEV’lilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Gecenin fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
Yorumlar (2)
  • M. Rıza Arsan

    M. Rıza Arsan

    Değerli bir camianın, önemli bir etkinliğini duyurarak, değerli kişileri tanıtan ve önemli mesajlar ile özetleyerek tarihe not düşülmesini sağlayan, umut ve mutluluk veren haberiniz için teşekkür eder, bu vesileyle böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştiren BALEV camiasını ve ödülleri kabul eden, kendileri topluma ödül olan değerli kişileri kutlarım.

    11 Aralık 2023 21:50
  • Alp Kahyaoğlu

    Alp Kahyaoğlu

    Muhteşem bir gece idi... BAL bir okuldan çok daha fazla olduğunu bir kez daha gösterdi

    11 Aralık 2023 11:56
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Kral Günü kutlandı

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Arşiv