Bilinen Ama Okunmayan Hikayelerin Gizli Kahramanı Gürcan Ersoy

  • 0
  • 1.815
Yazı Boyutu:

Türk Rock müziğine besteleri ve sesi ile yeni bir soluk getirecek olan Gürcan Ersoy’un, uzun  zamandır beklenen ve sayısız duayenin dokunduğu ilk albümü “Ben ve Benim Gibi Çocukların Hakkında” raflarda.
 
Flat Müzik Yapım etiketi ile çıkan albümde Taylan Dedeoğlu, Tansel Doğanay, Uğur Gülbaharlı, Mehmet Çelik ve Murat İlkan gibi önemli müzisyenler yer alırken, miksleri ise Tarkan Gözübüyük, Ender Balcı, Murat Bulut, Alp Turaç gibi duayen isimler üstlendi.
Mastering’i Erim Arkman tarafından yapılan albümde yer alan 15 parçanın tamamının söz, müzik ve düzenlemesi  Gürcan Ersoy imzası taşıyor.  Gürcan Ersoy’un stil danışmanlığını ünlü moda editörü Alexander Kokoskeriya üstlenirken, albümün fotoğrafları ise fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’a ait…

“Ben ve Benim gibi Çocukların Hakkında”, ‘Sen Üzülme’ ve ‘Eski Şehir’ şarkılarının klipleri, 2011 yılında 3 Altın Portakal kazanmış olan Mantar Film tarafından çekildi. Cem Adıyaman’ın yönetmen koltuğunda n  oturduğu klibin, görüntü yönetmenliğini ise  Bilal Eroğlu üstlendi.
5 Aralık 1983 Balıkesir’de doğan Gürcan Ersoy, 7 yaşında bir orgla başlayan müzik serüvenine 15 yaşında gitarla devam etti  ve beste çalışmalarına başladı. 2009 Aralık ayından bu yana,  Murat İlkan’dan  şan dersleri alarak eğitimine devam eden Gürcan Ersoy’un “Ben ve Benim Gibi Çocukların Hakkında” adını verdiği ilk albüm çalışmaları hazırlık aşamaları ile birlikte 4 yıl sürdü ve Eylül 2011’de sonuçlandı.
Yazdığı şarkılarda yaşanmışlıklardan yola çıkan Gürcan Ersoy, olayların kendisinden ziyade, yarattığı etkiler ve bu etkilerin tetiklediği duygular üzerine besteler yaptığını söylüyor.  Albüm içinde yapılan seyahatte, dinleyiciye hep tanıdık gelen hisler, yepyeni bir üslup ve perspektifle anlatmaya çalıştığını dile getirerek “Yalnız olduğumu düşündüğüm anlarda, umut dolu kalabalık oldu  albüm bana” diyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv