Bir kralın İzmir yolcuğu

  • 0
  • 645
Yazı Boyutu:

Prof. Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi gazeteci – yazar Tufan Atakişi’nin yenikitabının tanıtım ve imza gününe ev sahipliği yaptı.

Yazar Tufan Atakişi;   “Kralın İzmir Günleri”adlı kitabını okurlarıylabuluşturdu. Bir Yunan kralının (Kral Konstantin) Karşıyaka İplikçizade köşkündegeçen günlerinin geniş çaplı bir araştırma sonucu anlatıldığı ilk ve tek kitabıolduğunu belirten  Atakişi “İplikçizadeköşkünün tarihini araştırırken Yunanlıların bile zamanında rest çektiği,ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı dönemin krallarından Konstantin’in buköşkte kaldığını ortaya çıkardım. Bizler Kral Konstantin’i aslında çok yanlıştanımışız. Kitabı okuyunca anlayacaksınız. Çok sevdiğim, değerli arkadaşımKonak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bu kitabımın tanıtımında da destekverdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum”dedi.

“Kralın İzmir Günleri” kitap tanıtımında Konak BelediyeBaşkan yardımcısı Serpil Güngör de çocukluk arkadaşı Tufan Atakişi’yi yalnızbırakmadı. Güngör “Tufan Atakişi çok eski bir arkadaşımdır. Başarılı birgazeteci aynı zamanda yazardır. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv