Bir şans daha

  • 0
  • 650
Yazı Boyutu:

Üniversite hayalikuranların önünde ek kontenjan fırsatı var. Bu yıl yabancılarla birlikte bin500’e yakın gencin tercih ettiği Gediz’de kalan yerlere öğrenci alınacak.Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Bu şansı değerlendiren kazanır” dedi.
 
“Üniversiteye giremedim” diye üzülenler için henüz her şeybitmedi. Hiçbir akademik programa yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirmeyleüniversiteli olabilecek. Yeni açılan bölümlerin de eklenmesiyle ülke genelinde200 bini bulan boş kontenjan için 25-30 Eylül tarihleri arasında tercihyapılacak. Bu yıl yabancılarla birlikte yaklaşık bin 500 gencin tercih ettiğiGediz Üniversitesi’nde de kalan yerlere öğrenci alınacak. Fen-EdebiyatFakültesi’nde açılan sosyoloji bölümüne de ilk kez öğrenci kaydedilecek, burayıtercih edenlerin tamamı burslu olacak. Gediz’in diğer programlarda da burslueğitim imkanı bulunuyor.
 
Mutlaka uzmana danışın
RektörProf. Dr. Seyfullah Çevik, hayallerini üniversite süsleyen gençlerin, ekkontenjan şansını iyi değerlendirmesini istedi. İlk yerleştirmede yaşanan hayalkırıklığının, yerini mutluluğa bırakabileceğine işaret eden Prof. Dr. Çevik,şöyle konuştu: “Adayların bir kez daha üzülmemeleri için ek kontenjantercihlerini, mutlaka destek alarak yapmalarında yarar var. Bu amaçla tercihuzmanlarımız onları bekliyor olacak. Gediz Üniversitesi’nde eğitim görmekistemelerine rağmen bu şansı yakalayamayan gençlerimizi ek yerleştirmeylearamızda görmeyi ümit ediyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv