Bit yeniği Galası 24 Ocak

  • 0
  • 1.344
Yazı Boyutu:

İlk kez 8 Mayıs 2012 tarihinde tiyatro seyircisiyle buluşan “Bit Yeniği” adlı oyunumuzun 24 Ocak 2013 Perşembe günü saat 20.30 da İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde özel gösterimi ve kokteyli yapılacaktır. 
Georges Feydeau tarafından 1907 yılında yazılan “Bit Yeniği”, oldukça eğlenceli bu Fransız güldürüsünü dilimize kazandıran isim, usta tiyatro sanatçısı Nisa Serezli. İzlerken kahkahalarınızı tutamayacağınız, ustaca kurgulanmış bir vodvil.
“Kocasının kendisini aldattığını düşünen bir kadın, kocasını tuzağa düşürmek isterse neler olur?” sorusu, eğlenceli bir dolantıya neden oluyor. Yanlış anlamalar, birbirine oyun oynayanların yarattığı karmaşa ve Victor Chandeubiz’in konuşma bozukluğu olan yeğeninin son derece komik halleri, eğlencenin dozunu her an biraz daha yükseltiyor. Her şeyin birbirine girdiği, içinden çıkılmaz gibi görünen durumun nasıl çözüleceğini görmek isteyenler, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde oyunu izleyebilirler. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun usta sanatçı ve yönetmeni Ali HÜROL tarafından sahnelenen “Bit Yeniği” yüksek ritmiyle dikkat çeken bir oyun. Komedinin alt türlerinden biri olan Vodvil’in abartılı tiplemelerinden ve sürprizlerinden yararlanarak sahnelen oyun hızlı ritmi, oyuncuların enerjisi ve özenli sahne tasarımıyla dikkat çekiyor.
 
“BİT YENİĞİ”
 
YAZAN
Georges Feydeau
 
ÇEVİREN
Nisa Serezli
 
YÖNETEN
Ali HÜROL
 
DEKOR TASARIM
Sertel Çetiner
 
GİYSİ TASARIMI
Günnur ORHON
 
IŞIK TASARIMI
M.Kemal Gürgün
 
YÖNETMEN YARDIMCILARI
Güldeniz Aytutuldu
Yasemen Büyükağaoğlu
 
OYUNCULAR
Ö.Devrim AKKAYA
Nevzat Hakan Dönmez
Dilek Demir
Zeki Yorulmaz
Ali Ulvi Hünkar
Melek Temel Çekmece
Aylin Önal
Sibel Ağalday
Fırat Topkorur
Ekrem Kocaçal
Erdinç Aytaç Özgür
Uğurcan Özfırıncı
Burak Özbaykuş
Pınar Oğuz
İlke Can
Muhittin Şimşek

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv