Bornova Belediyesi Şehit Tiyatrosu’na büyük onur

  • 0
  • 905
Yazı Boyutu:

Bu yıl 4’üncüsüdüzenlenen Bedia Muvahhit Ödülleri Haldun Dormen, Göksel Kortay, SelimBayraktar, Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Ayça Varlıer gibi tiyatroya gönülvermiş sanatçı ve kişilerin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde verildi. 20.sanat yılını dolduran Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) çeşitlidallarda birincilik ödüllerini kazandı 

Bornova Belediyesi ŞehirTiyatrosu(BBŞT), Arthur Miller’in “Cadı Kazanı” oyunu ile “Yılın En BaşarılıProdüksiyonu” ödülünü alırken, BBŞT oyuncularından Murat Niyazi Emre “Yılın EnBaşarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu”, Melis Caba “Yılın En Başarılı Yardımcı KadınOyuncusu”, İlker Şahin’de “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ödüllerini aldı. Bunların yanı sıra, PolatCanpolat “En Başarılı Giysi Tasarımı”, Ahmet Kasap ve İdris Emin “En BaşarılıIşık Tasarımı”, Ayşegül Sünetçioğlu “En Başarılı Kadın Oyuncu” ve Onur Erdoğanda “En Başarılı Yönetmen” ödüllerine aday gösterildiler. Ayrıca BBŞT’den KağanUluca Tiyatro 4’teki “Ben Feurbach”daki oyunuyla “En Başarılı Komedi ErkekOyuncusu” adayı oldu. 

500 kursiyer tiyatroeğitimi alıyor
 
BBŞT, bu yıl ‘Kuşlar’ adlıoyunla Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde, “Bu Mutlu Günümüzde” adlı oyunla iseUğur Mumcu Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde perdeleriniaçmıştı. İki oyun da büyük ilgi görürken, 17 ayrı kursiyer oyunu da sahnelendi.Bornova Belediyesi, başarılı oyunlarla seyircileri buluşturarak önemli birkültür hizmetini yerine getirirken, geleceğin tiyatrocularını da yetiştiriyor.Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere yaklaşık 500 kursiyer BBŞT’de tiyatroeğitimi almaya devam ediyor. 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sadece tiyatro gösterileriyledeğil, çocuk ve gençlere tiyatroyu sevdirip öğreterek de çok önemli bir göreviyerine getiriyor. Her yıl yüzlerce çocuk ve genç BBŞT’nin açtığı kurslardatiyatro eğitimi alıyor. Aldıkları eğitimin ardından oyunlarda da rol alarakprofesyonel oyuncu olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Gelecek nesilleritiyaroyla buluşturan bir belediye olarak, BBŞT bünyesindeki sanatçılarımızınödüller alması bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv