Bornovalının gönül telinden bir konser

  • 0
  • 843
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yinebüyük beğeni topladı. TRT sanatçısı Ali Rıza Gündoğdu’nun konuk sanatçı olaraksahne aldığı konser coşku içerisinde geçti. Konseri Bornova Belediye BaşkanıProf. Dr. Kamil Okyay Sındır da izledi.

Bornova Belediyesi TürkHalk Müziği Korosu, bu kez "Gönül telimizden" adlı konser ileBornovalıların karşısına çıktı. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBEKültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde 500 kişilik salonu dolduran türküdostları coşkulu bir gece geçirdi. Konserin ilk bölümünde sevilen halk müziğieserlerini seslendiren koro büyük beğeni topladı.

Konserin ilk bölümündesevilen halk müziği eserlerini seslendiren koro büyük beğeni topladı. Konserinikinci bölümünde ise televizyonun tek kanallı döneminde ünlenen ve halkınbeğenisi kazanan TRT sanatçısı Ali Rıza Gündoğdu konuk sanatçı olarak sahnealdı. Şefi Bahattin Turan'ın da bazı bölümlerde sanatçıya eşlik ettiği konserdebirbirinden güzel türküler hep birlikte seslendirildi.

Bu güzel gecede olmaktanbüyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, "Halk müziği tükenmiyor, yüzyıllar boyunca büyüyerek yeninesillere aktarılıyor. Yeter ki biz yaşayalım, yaşatmak için gayret edelim. Emekveren herkese ve konuk sanatçımız Ali Rıza Gündoğdu'ya çok teşekkürederim" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv