Bu kardeşlik bitmez

  • 0
  • 600
Bu kardeşlik bitmez
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Esnaf Odası ile Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Derneği'nin 3 yıl önce başlattığı kardeşleştirme ve işbirliği projesi, güçlenerek sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Sakız'da bir araya gelen butik otel ve pansiyon işletmecileri, başarılı işbirliğinin sürmesi konusunda yeniden kucaklaştı.
Çeşme Esnaf Odası, bünyesinde faaliyet gösteren butik otel ve pansiyon işletmecileri ile birlikte Sakız Adası'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Derneği'nin konuğu olan işletmeciler, Yunanlı meslektaşları ile işbirliği olanaklarını görüşme fırsatı buldular. Yaklaşık 40 kişilik heyeti konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Dimitris Kytrilakis, heyet onuruna Porto Castello Restoran'dan verilen yemekte yaptığı konuşmada, "Çeşme Esnaf Odası ile 2012'de imzaladığımız protokol ile kardeş odalar olduk. 3 yıl önce başlayan bu ilişkimiz giderek olgunlaştı. Aileler arası görüşme seviyesine ulaştı. Bizler ailece kardeş olduk. Bu işbirliğinin ilerlemesinde destek olan kendi üyelerimize, Sakız Ticaret Odası'na ve Çeşme Esnaf Odası yönetim kurulu ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HEDEF EKONOMİK KALKINMA
 Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü de, yönetim ve denetim kurulu, oda personeli ve üyeleriyle Sakız'da olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, bundan sonraki süreçte 3 yıl önce başlayan işbirliğini her iki tarafı da mutlu edecek bir ekonomik kalkınma modeline dönüştürmek istediklerini söyledi. 3 yıl önce "İki ülke bir tatil" diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Köfüncü, "Bu işbirliği gerek Sakız, gerekse Çeşme'ye sosyal ve ekonomik olarak katkı koymaya devam edecek. Bundan sonraki süreçte bu birliktelik kapsamında ekonomik kalkınmaya yönelik  projeler üreteceğiz. Bence bu işbirliği protokolünü 15-20 yıl önce başlatmış olsaydık bugün Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilebilirdik. İki yakanın dostluğuna ve kardeşliğine katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  Köfüncü konuşmasının sonunda Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Dimitris Kytrilakis, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vasilis Pappas'a ve Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu Temsilcisi Yoanna Hacisamuyiloğlu'na birer armağan verdi. Geceye AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı'ndan uzman Remzi Korukluoğlu da katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv