Bu serginin geliri yarışmaya

  • 0
  • 1.029
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül  ve Didim Rotary Kulüpleri işbirliği ile Ressam Evşen Algı Çelik’in ilk resim sergisi 10-15 Ocak 2013 tarihleri arasında Alsancak Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde açılacak. Sergiden elde edilen gelir; Dokuz Eylül ve Didim Rotary Kulüpleri her yıl geleneksel hale getirmeyi planladıkları resim yarışmasında kullanılacak. Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Barbaros Salman sanatçıya bu anlamda teşekkür ettiklerini bu sayede yeni Evşenlerin hayatlarına dokunup onların da hayatlarını değiştirebileceklerini söyledi.

Ressam  Evşen Algı Çelik ilk kez 10 yaşında katıldığı resim yarışmasında aldığı Türkiye ikinciliği ile resme olan yeteneğinin keşfedildiğini, ardından Japonya’da düzenlenen bir yarışma ile dünya ikinciliğini elde ettiğini belirterek, “Bu yeteneğim sayesinde Güzel Sanatlar Lisesine başvurmadığım halde İstanbul’da bir güzel sanatlar lisesinden bana teklif geldi fakat uzak olduğu için ailem göndermedi. Dokuz Eylül Üniversitesinde Grafik Ana Sanat dalında grafik okudum. Ardından resim öğretmenliğine başladım. Resim aşkım hep devam etti. Şimdi de Dokuz Eylül ve Didim Rotary Kulüpleri sayesinde ilk resim sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
 
Sergilenecek toplam 58 eser Ressam Evşen Algı Çelik’in üniversiteden mezun olduğu 1998 yılından buyana yarattığı  eserler. Sergide doku tekniği denen noktalama çalışması tek tek dantel gibi resimlere işlenmiş. Tema olarak ise Kadın ve Kadının Özgürleşmesi seçilmiş. Ayrıca kediler, kuşlar ve birbirleriyle olan ilişkilerini de anlatan resimler grafiksel tarzda işlenmiş.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv