Buca’da dil kurslarına yoğun ilgi

Buca Belediyesi, kentte yaşayan yabancılar için Türkçe eğitimi vermeye başladı. Kursa katılan yabancı uyruklu vatandaşların kimi eğitimi, kimi iş hayatı, kimi ise aşkı için Türkçe öğrenmeye başladı

  • 0
  • 502
Buca’da dil kurslarına yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, kentte yaşayan yabancılar için Türkçe eğitimi vermeye başladı. Kursa katılan yabancı uyruklu vatandaşların kimi eğitimi, kimi iş hayatı, kimi ise aşkı için Türkçe öğrenmeye başladı.  Kursların en ilgi gören isimleri,  yan yana sınıflarda birbirleri için biri Rusça, diğeri ise Türkçe öğrenen Kartal çifti oldu.
Her yıl yüzlerce öğrencisinin yabancı dil öğrenmesine imkân sağlayan Buca Belediyesi, Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği dil kurslarına hızla devam ediyor. Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’nde düzenlenen kurslar her yaş grubundan dil öğrenimi görmek isteyen Bucalılara Almanca, Arapça, Fransızca,  İngilizce ve Rusça kursları veriliyor. Bunun yanı sıra Türkiye’ye yeni yerleşen yabancılara da Türkçe öğretiliyor.

4 KITADAN ÖĞRENCİ
Türkçe kursunda toplam 80 öğrenciye A1, A2, B1, B2 kademesine kadar eğitim veriliyor. Eğitim gören öğrenciler arasında ağırlıklı olarak, Afganistan, Angola, Amerika, Brezilya, Fas, Gürcistan, İngiltere, İran, Rusya, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Suriyeli vatandaşlar yer alıyor. Ücretsiz olarak açılan kursu başarıyla bitiren öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak mezun olacak.

İKİ SINIF BİR AŞK
Öte yandan,  Çamlıkule Semt Evi’nde düzenlenen kursların en dikkat çeken kursiyerleri ise aşkları için birbirlerinin dilini öğrenmeye başlayan Kartal çifti oldu.  Aşklarını evlilikle taçlandırdıktan sonra Türkiye’de kalmaya karar veren Abdurrahman ve Oksana Savcenko Kartal, yan yana sınıflarda kurslara katılıyor. Abdurrahman Kartal Rusça öğrenirken, Oksana Kartal ise Türkçe sınıfında eğitim görüyor.   Kartal çifti, “Birbirimizin dilini öğrenmek bizim için mutluluk ve keyif verici. Belediyeye bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv