Büyükşehir’den “dolu dolu” sanat

  • 0
  • 496
Büyükşehir’den “dolu dolu” sanat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Renkli sanat programlarıyla Ağustos’a hızlı bir giriş İzmirBüyükşehir Belediyesi, ayın ikinci haftasında da sanatseverlere dopdolu birprogram sunacak. Kentin çeşitli noktalarındaki sanat mekanları ile açıkalanlarda düzenlenecek konser, sinema ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler, 7’den77’ye İzmirliler’e keyifli saatler yaşatacak.

 

Mahalleler şenleniyor

Mahallelerde müzik rüzgarı estiren ‘Mahalle’de Şenlik Var’konser dizisi kapsamında 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü Aliağa HelvacıMeydanı’nda düzenlenecek konserde Ebru Ertaç ve Fatma Meşe sahne alacak.Etkinlik kapsamında 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Bayındır Stadyumu’nda GrupMevce müzikseverlerle buluşacak. 15 Ağustos 2014 Cuma günü ise Senem Ersin veGrubu Torbalı Engelsiz Parkı’nda sahneye çıkacak.

 

Tombul Prenses ve Üç Sıska Adam

12 Ağustos 2014 Salı günü minik tiyatroseverler, ‘TombulPrenses ve Üç Sıska Adam’ı izleyebilir. Oyun, Kültürpark İzmir Sanat’ta 11.00ve 14.00 saatlerinde sahnelenecek. Emel Bala Gürel’in yazıp yönettiği oyununmüzikleri İdil Sivritepe’ye, sahne tasarımı ise Onur Kaya Erk’e ait. Oyun, 17Ağustos 2014 Pazar günü de aynı saatlerde tekrarlanacak. Tiyatro oyunununbiletleri sadece 1 TL.

 

Makbule Kaya, Aşık Veysel’de

 ‘Aşık Veysel SanatGünleri’nde bu kez sevilen sanatçı Makbule Kaya sahne alacak. Sanatçışarkılarını Bornova Rekreasyon Alanı’ndaki 5 bin kişilik Aşık Veysel AmfiTiyatrosu’nda düzenlenen ücretsiz konser dizisi kapsamında, 13 Ağustos 2014Çarşamba günü saat 21.00’de seslendirecek.

 

‘Sefertası’nı kaçırmayın

Yeniden Sinematek’in tutkunları, çimler üzerindeki filmkeyfine bu hafta ‘Sefertası’yla devam edecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki 13Ağustos 2014 Çarşamba tarihli gösterimde perdeye yansıyacak film, Hintsinemasının en güzel örneklerinden biri olma özelliğine sahip. 2008 yapımıfilmin yönetmeni ve senaristi RiteshBatra. Başrollerinde IrrfanKhan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui’nin yer aldığı filminorijinal adı ‘The Lunchbox / Dabba’. Filmde, Bombay’da meşhur bir gelenek olandabba (sefer tası) dağıtımı sırasında bir karışıklık sonucu arkadaş olan vesefertasında taşınan notlarla hayali bir ilişki kuran iki kişinin ilişkisianlatılıyor.

 

 
 
 
 
Kent Orkestrası Karabağlar’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da 13 Ağustos2014 Çarşamba akşamı bir konser verecek. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin yaptığıorkestranın ücretsiz konseri, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşecek.Saat 21.00’de başlayacak konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, TülayŞen, Bahar Pamukçu, Şenay Gömdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş, Müge Ökten, EsiTaviloğlu ve Cevher Doğan solist olarak sahne alacak. Konserin orkestradüzenlemeleri ise Zafer Çebi’ye ait.

 

Çim’de Karadeniz rüzgarı esecek

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki ‘Çim Konserleri’nde ise buhafta Selçuk Balcı hayranlarıyla buluşacak. Karadeniz müziğinin sevilen sesi,Büyükşehir Belediyesi’nin büyük beğeni toplayan etkinliğinde 14 Ağustos 2014Perşembe akşamı saat 21.00’de ücretsiz konserle sanatseverlerle bir arayagelecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv