Cem Sağbil sanatseverleri büyüledi

  • 0
  • 780
Yazı Boyutu:

Ressam ve heykeltraş Cem Sağbil’in resim ve bronz heykellerden oluşan sergisi Konak Belediyesi  Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
4 Şubat’a kadar gezilebilecek olan serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yaptı. İzmirli sanatseverler özellikle bronz heykellere büyük bir ilgi gösterdi.
Sergiyi çok beğendiğini belirten Başkan Tartan, dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri Paris, orada tek eserleri sergilenen Türk sanatçısı Cem Sağbil… Bu onun için büyük bir onur ama bu onur aslında bizim. Aramızda olduğunuz için kendisine teşekkür ederiz. Bu sergi İzmirlinin. Doya doya bu keyfi yaşamaya davet ediyorum” dedi.
“İzmir’de olmak benim için de büyük bir onur” diyen Cem Sağbil, “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok severek geldiğim ve atölyemin de olduğu İzmir’de olmaktan mutluyum. Beni İzmirlilerle buluşturan Hakan Tartan’a teşekkür ederim” diye konuştu.
İstanbul’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde İç Mimarlık eğitimi alan sanatçı, 1979 yılında Almanya’nın Stuttgart kentine giderek Stuttgart Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Seramik ve Heykel dalında eğitim aldı. 2006-2007’de Sanat Kurumu tarafından Yılın Sanatçısı ödülünü alan Cem Sağbil, 1987 yılından bu yana Almanya’nın pek çok kentinde, Paris’te, Ankara, İzmir, İstanbul ve Kıbrıs’ta çok sayıda kişisel ve karma sergilere katıldı. Sanatçı, çalışmalarını halen Almanya, İzmir ve İstanbul’da sürdürüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv