Çeşme perdeyi “Praksis” ile kapattı

  • 0
  • 934
Yazı Boyutu:

Çeşme Tiyatro Festivali, Diktatör Deneyi adlı oyun vePraksis konseri ile tamamlandı. 6 gün boyunca ilçede 38 etkinlik gerçekleşti,yüzden fazla tiyatro oyuncusu sanatseverlerle buluştu  

4. Çeşme Tiyatro Festivali, son gün yapılan “Çocuklar içinYaratıcı Drama”, “Tiyatroda Kadının Yeri” adlı seminerler, “Diktatör Deneyi”adlı tiyatro oyunu ve Praksis konseri ile tamamlandı. Drama Kumpanya’nın“Diktatör Deneyi” adlı oyunu barış içinde yaşayan insanların mutluluğunun, köyeyeni birinin taşınması ile bozulmasını konu aldı. Yabancı koyduğu kurallarla zamanladiktatöre, köylüler de köleye dönüştü. Kemal Oruç’un yazıp yönettiği ikiperdelik toplumsal eleştiriler de yapan oyun, seyircinin beğenisini kazandı. 

Seyirci ile doğaçlama“Gezi” şarkısı
Festivalin kapanış etkinliği ise “Gezi Parkı” için yazdığışarkılarla tanınan ve “Müzik yaparak göstericileri motive etmek”ten yargılanan Praksisadlı rock müzik grubunun konseriydi. Praksis, Çakabey Kültür Merkezi’ndekiyaklaşık bir buçuk saat süren konseri hayranları ve müzikseverler tarafındanilgi ile dinlendi. “Gezi” sloganlarının eksik edilmediği konser boyunca tempodüşmezken, gecenin kapanışını da seyircinin de eşlik etmesiyle doğaçlamayazılan, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitirenlerin de anıldığışarkıyla yapıldı.

 Engelli ve mahallereservis
Çeşme’nin 6 gün boyunca tiyatro ve sanatla dolduğu 4. ÇeşmeTiyatro Festivali’nin her yıl adından daha çok söz ettiren bir festivaledönüştüğü bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, festivaleolan ilgiden duydukları memnuniyeti belirtti. Festival süresince merkeze uzakmahalle ve köylerden etkinliklere ücretsiz halk servisleri çalıştığını kaydedenTütüncüoğlu, talep eden engellilerin de etkinliklere ulaşımının belediyetarafından sağlandığını söyledi, “Tiyatro ve sanatı herkes için ulaşılabilirhale getirmeye çalıştık” dedi. 

Festivalde 38etkinlik yapıldı
Başkan Tütüncüoğlu,“3 Kasım-8 Kasım tarihleriarasındaki 4. Çeşme Tiyatro Festivali için ülkenin dört bir yanından onlarcatiyatro oyunu ve sanata yıllarını vermiş yüzlerce tiyatro sanatçısının Çeşme’yegelerek, sevenleri ve sanatseverlerle buluştuğu açıkladı. Sokak oyunları ilesanatın ilçenin her yanına dağıldığını belirten Tütüncüoğlu, “Festivalbünyesinde 6 gün içerisinde 38 etkinlik gerçekleştirildi. Sanata baskıuygulanan bugünlerde böyle bir etkinlikle sanata ilgi duyan gençleriyüreklendirmek istedik” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv