Çeşme tiyatro festivali perdeyi açıyor

  • 0
  • 900
Yazı Boyutu:

4’ncü Çeşme Tiyatro Festivali, bugün başlayacak. 8 Kasım’akadar sürecek şenlik çerçevesinde 38 etkinlik gerçekleşecek. Sokaktasergilenecek oyunlarla tiyatroya gelmeyenlere tiyatro gidecek  
 
 
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Çeşme Tiyatro Festivali buyıl 4’ncü kez gerçekleştirilecek.Bugün  (3 Kasım Pazar)sergilenecek tiyatro oyunları ile başlayacak festival için ülkenin dört biryanından onlarca tiyatro oyunu ilçeye gelecek, Çeşme sahnesindetiyatroseverlerle buluşacak. Festivalin 8 Kasım tarihine kadar süreceğinibelirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bu yıl ki festivalde bir ilkigerçekleştireceklerini söyledi. Festivalin sadece tiyatro sahnesinde sergilenenoyunlarla sınırlı kalmayacağını açıklayan Tütüncüoğlu, “Tiyatroyu, sanatı,tiyatro oyuncularının sokak performansları ile sokak aralarına yayacağız. Onagelmeyenlere, tiyatro gidecek. Çeşme’de etkinlik çerçevesinde tiyatro izlememişkimse kalmayacak” diye konuştu.
 
38 etkinlik
 Bu yıl 4’ncüsü yapılacak festivalin bir öncekilere göre çokdaha görkemli olacağı bilgisini veren Başkan Tütüncüoğlu, “3 Kasım’dabaşlayacak etkinlik, 8 Kasım akşamında son bulacak. 5 gün çerçevesindepaneller, dinletiler, sokak oyunları, sahnede sergilenen oyunlar ve konserler dedahil olmak üzere toplam 38 etkinlik gerçekleştirilecek” dedi. Türkiye’detiyatroya gönül vermiş tanınmış sanatçıların da oyun ve söyleşilerle sevenleriylebuluşacağını vurgulayan Başkan Tütüncüoğlu, “Tüm tiyatrosevenleri bu güzeletkinlik için Çeşme’ye bekliyoruz” diye konuştu. 

Engelli ve köylere servis

4. Çeşme Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirilecek tümetkinliklerin ücretsiz olduğunu açıklayan Başkan Tütüncüoğlu, merkeze uzakyerleşim yerlerinin de oyunlardan sokak performanslarıyla faydalanacağınıkaydetti. Tütüncüoğlu, “Oyunlar öncesinde köy ve merkeze uzak mahallerdenoyunun gerçekleştirileceği salona halk servisleri de çalışacak. Festivalegelmek isteyen fakat fiziksel engeli olduğu için gelemeyecek vatandaşlarımızıda bize ulaşmaları halinde oyun öncesinde evinden alıp, bitiminde tekrar evinebırakacağız” şeklinde konuştu. 



3 Kasım Pazar 14:00 Dikili Belediye Tiyatrosu "SokakPerformansları" (Çeşme Cumhuriyet Meydanı)15:00 Çeşme Pir Sultan Abdal Tiyatro Topluluğu “Lüküs Hayat”  (Çakabey Kültür Merkezi)17:00 Nilüfer Sokak Oyuncuları “Sokak Performansları”(Çakabey Kültür Merkezi)18:00 Çanakkale Üniv. Tiyatro Topluluğu “Kara Sohbet” (ÇakabeyKültür Merkezi)20:30 Sarıyer Belediye Tiyatrosu “Kizin Mi Var Yandun” –(ÇakabeyKültür Merkezi) 

4 Kasım Pazartesi 10:00-11:00 Yazarlık Atölyesi – Nimet Erdem  (Çakabey Kültür Merkezi)11:00-12:30 Çocuklara Drama Atölyesi – Mahir Özel (ÇakabeyKültür Merkezi)13:00 4. Çeşme Tiyatro Festivali Açılışı (Cumhuriyet Meydanı)Açılış Oyunu – Çeşme Belediye Tiyatrosu – "Kukla"17:00-18:30 Oyunculuk Atölyesi – Orhan Alkaya18:30-20:00 Söyleşi – “Gençliğin Sanatla İlişkisini Kurmak”Orhan Aydın, Haluk Işık, Mesut Güngör, Gürol Tonbul, Mustafa Seyhan Kurağ,Özlem Öztürk, Oktay Çaparoğlu (Aya Haralambos Kilisesi)20:15 Şiir Dinletisi – Tuğrul Keskin (Çakabey Kültür Merkezi)21:00 Oyun Gemisi Tiyatro Topluluğu “Çöplük” (Çakabey KültürMerkezi) 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv