ÇİĞLİ'DE KANLI NİGAR’DAN KAHKAHA TUFANI

  • 0
  • 832
Yazı Boyutu:

Birbirinden değerli sanatçıların rol aldığı Adım Tiyatrosu’nun “Kanlı Nigar” oyunu Çiğli’de büyük ilgi görürken, oyunu izlemeye gelenler adeta kahkaha krizine girdi.
Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Soner Arıca, Müfit Kayacan, Ercüment Balakoğlu, Umut Oğuz gibi oyuncuların rol aldığı ‘Kanlı Nigar’ oyunu Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Çiğli belediye Başkanı Metin Solak’ın da izlediği ücretsiz tiyatro gösterisine çok yoğun ilgi yaşanırken, yer bulamayan birçok vatandaş basamaklara ve yere oturarak oyunu izleyebildi. 
 
Sadık Şendil’in yazdığı, Müfit Kayacan’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda ayrıca Hilmi Ender, Esin Gündoğdu, Ender Gülçiçek, Ebru Karaman rol aldı. Oyunun müziği İhsan Kılavuz, dekoru Cenap Aydınoğlu ve kostüm kasarımı ise Gizem Karasu’ya ait. Karagöz ve ortaoyunun en sevilen tiyatrolarından biri olan “Kanlı Nigar” oyununda Cihanyandı Kanlı Nigar’ı Perihan Savaş oynuyor. Osmanlı’nın son döneminde yaşanan çarpıklıkların da sergilendiği oyunda Kanlı Nigar ve kızlarının yaşamından bir kesit trajikomik bir hikaye ile anlatılıyor.
Büyük beğeniyle izlenen oyunun sonunda tiyatrocular uzun süre ayakta alkışlanırken, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,  tiyatroculara teşekkür ederek, hepsinin adına Perihan Savaş’a çiçek takdim etti. Kültür hizmetlerine önem verdiklerini belirten Başkan Solak, “Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Kültüre katkımız artarak devam edecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv