Çiğli’de yaz spor okullarına büyük ilgi

  • 0
  • 908
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi her yıl düzenlediği yaz spor okullarını busezon da yoğun katılımla açtı. Çiğli Belediyesi yaz spor okulu futbol vetaekwondo branşlarında öğrenci kabul etti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaktutmanın en iyi yollarından birinin spor olduğunu söyledi.

Yaz spor okullarına 7 – 13 yaş arası çocuklar kayıtyaptırırken, kurslar öğrencilere ücretsiz veriliyor. Kurslarda futbola isebüyük ilgi yaşandı. Profesyonel antrenörler tarafından verilen futbol kursubelediye spor tesislerinde, milli taekwondo antrenörleri tarafından verilentaekwondo kursu ise belediye binasında bulunan taekwondo salonundayapılıyor. Temmuz başından itibaren verilen kurslara katılan öğrencileroturdukları mahallelerden ücretsiz servislerle spor tesislerine getiriliyor veyine ders bitiminde öğrenciler evlerine götürülüyor.

SPORLA KALİTELİ ZAMAN
Başkan Metin Solak, çocuklara özellikle yaz aylarında kaliteli zamangeçirtmenin en iyi yollarından birinin spor olduğunu söyledi. Sporun bedene vezihne faydasının yanında kötü alışkanlıklardan da uzak tutma işlevinin olduğunubelirten Başkan Solak, “Sporla çocuklarımızı uzun süreli bilgisayar kullanımıve televizyon izlemekten de kurtarmak istiyoruz. Çocuklarımız  sporla sosyalleşiyorlar. Takım ruhukazanıyorlar. Çiğli Belediye Spor Kulübü olarak çocuk ve gençlerimize sporokullarımız kanalıyla spor yaptırmaya ve eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunuyaparken herkesin gereken özveriyi gayreti gösterdiğini biliyorum.Kurslarımızda oldukça başarılı bir sezon geçirdik” dedi.

YETENEKLİ GENÇLERTESPİT EDİLİYOR
Yetenekli gençlerin yaz spor okullarında tespit edilebildiğini vetakımların alt yapısına seçildiklerini ifade eden Başkan Solak sözlerini şöylesürdürdü; “Yaz spor okullarına yüzlerce öğrenci geliyor. Bunlardan bazılarınınspora oldukça yeteneği var. Spor Kulübümüz kendi alanında çok güçlü bir takım.Yaz spor okullarında yetenekli gençlerimizi kulübümüzün alt yapısındadeğerlendiriyoruz. Taekwondo da oldukça başarılı bir takımız var. Dünya, Avrupave Türkiye’de derecelerimiz var. İsteyen çocuklarımız yıl boyunca açık olankursumuza gelmeye devam edebilirler.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv