Çocuklara okulda trafik eğitimi

  • 0
  • 855
Yazı Boyutu:

Bayramtatili süresince 64 kişinin yaşamını yitirip, 511 kişi yaralandığı trafikkazaları, Türkiye’nin güvenli trafik için altyapı kadar küçük yaştan eğitimiminde önemini ortaya koydu. İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi tarafından5 yıldan bu yana hizmet veren Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda bugüne kadar 22 binöğrenci küçük yaşta trafik eğitimi aldı. “Bugünün küçükleri, yarınınsürücüleri” sloganıyla hizmet veren okulda 6. Dönem yaz kursları başladı.Kurslara miniklerin büyük ilgisi var.

KURALLAR KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENİLİYOR
5-12 yaş arasındaki çocuklar hafta içinde 3 grupta eğitim alacak. Eğitimlerde;Bisiklet kullanmanın kuralları, Uygulamalı ve teorik trafik bilgisiöğretilecek. Eğitimlerde Küçük sürücü adaylarına, Trafikle ilgili slayt veresimler ile çizgi filmler izletilecek. Kursta; trafik dışında Türk Edebiyatıçocuk klasiklerinden kitaplar da okuma etkinliklerinde okutularak kendilerinigeliştirmeleri sağlanacak

6. DÖNEM YAZ KURSU BAŞLADI
Bugüne kadar Aliağa belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda 5 yılda yaklaşık22 bin çocuk trafik eğitimi aldı. Kış döneminde Okulların ana sınıfı ile 5.Sınıfı arasındaki öğrenciler bir program dahilinde trafik eğitimi alırken,okulların tatil olduğu yaz aylarında ise yaz kursları ile eğitimlersürdürülüyor. Bu hafta başlayan 6. Dönem Yaz kursuna yaklaşık 122 öğrencikatılacak.   

SERTİFİKA VERİLECEK
Aliağa Belediyesi çocuk trafik eğitim okulunda ücretsiz verilecek eğitimlersonucunda öğrencilere sertifika verilecek. Eğitim alanı yaz sezonu boyuncaücretsiz olarak hizmet verecek. Eğitim saatleri dışında da akülü araçlaraileleriyle gelen çocuklara ücretsiz olarak veriliyor. 

BAŞKAN OĞUZ: ÇOCUKLARI KURSUMUZABEKLİYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nun trafikkazalarını azaltmada küçük yaşta alınan eğitimin büyük önemi olduğunu söyledi. 
Trafik eğitim okulunun, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nündestekleri ve Polis trafik memuru İsmail Hakkı Ergün’ün özverili çabalarıylagerçekleştiğini söyleyen Başkan Oğuz, “Bu okulumuzda, çocuklara küçük yaştatrafik kurallarını öğreterek onları bilinçlendiriyoruz. Çocukların eğitimdensıkılmamaları için ders aralarında çizgi film izleterek, kitap okumaetkinlikleri düzenleyerek eğitimlerini eğlenceli bir hale getirmeyeçalışıyoruz. Ailelerden özellikle rica ediyorum; Çocuklarınızı ücretsizkursumuza gönderin, çocuklar, trafik bilinci erkenden kazansın. Çocuklarımızıkursumuza bekliyoruz” dedi.

Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Yaz dönemi kursuna başvurular,Zeytinlipark içinde bulunan Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nayapılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv