Daha iyi bir dünya için yeni yollar açıyorlar…

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

 
5. Uluslararası  EgeArt Sanat Günlerikapsamında, İzmir’de ilk kez düzenlenen, “Yaratıcı Çocuk Çalıştayı”naİzmir ve çevresinden 50’yi aşkın okuldan yüzlerce çocuk katıldı.EgeÜniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz da çocukların çalışmalarına sıksık katılarak onları yüreklendirdi.Prof.Dr.Yılmaz,daha iyi bir dünya için yeniyollar açan çocukların,çalıştayın ruhuna uygun çalışmalarıyla,çocuklardan ümidiartırdığını söyledi.
 
İlk ve ortaokul çağındaki 9-14 yaş aralığında çocukları kapsayançalıştayın geleceğin sanatçılarını ağırladığını söyleyen EgeArt  SanatGünleri Küratörü Tüzüm Kızılcan “Bu etkinliği hazırlarken düşündüğüm tek birşey vardı; çocukların birlikte mutlu ve pozitif bir enerjiyle çalışmalarını izliyor olabilmek. Şu anda içeride duyduğum sesler ve gördüğümyüzler bana bu amaca ulaştığımı söylüyor. Çocukların ‘Haftaya da var mı?,Tekrar ne zaman olacak’ diye sormaları bizleri mutlu ediyor.  Birlikte birşey yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çocuklar ve eğitmenler de  bumutluluğu yaşıyorlar. Buradaki çocukların ürettikleri eserleri Atatürk KültürMerkezi’nde paylaşacağız” şeklinde konuştu.
 
Çocukların  çalıştayda kurdukları dostlukları ve paylaşımısanatla olan ilişkilerinde  daha elle tutulur bir yere getirmeleriniamaçladıklarını belirten Kızılcan, “ Sanat bir yaşam kültürü bu da o kültürüniçinde ufacık bir damla. Zannediyorum seneler sonra buraya katılan çocuklarıniçinden çok önemli sanatçılar çıkacak. Belki içlerinden çok iyi izleyiciler çok iyi koleksiyonerler çıkacak. Bütün dileğim şuradaki yüzlerce çocuğun büyüdüğü zaman 3 bin, 5 bin olarak çevreleriyle birlikte bu anılarınızenginleştirip sanatla olan tanışıklıklarını daha derin yolculuklaradönüştürmeleri” şeklinde konuştu.

İzmir Enternasyonel  Fuarı, Kültürpark 4’nolu holde
gerçekleştirilen çalıştay ile çocuklar; atık, maske, seramik, origami ve tekstil atölyelerinden oluşan toplam12 atölye alanında, konusunda uzman akademisyenler ve sanatçılar eşliğindefarklı malzemeler ile çalışmalar yaptılar.    
Çocukların  yaptığı bu eserler,  “Daha İyi Bir Dünya İçin YeniYollar” temasına uygun bir biçimde birleştirilerek sergilenecek.
 Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Yaratıcı Çocuk Çalıştayı’na; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, KonakBelediyesi, İZFAŞ, Yaratıcı Çocuk Derneği, JİKAD( Japonya İzmir Kültürler ArasıDostluk Derneği), Eti, Sf Leather Deri, Era  Tekstilsan, Dr. Oetker, İpekFantezi, Karbon Tekstil ve Örünler Tekstil destek verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv