Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden yeri bir mucize

  • 0
  • 1.842
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden yeri bir mucize
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinebağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim AraştırmaHastanesi’ne göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran HalilManavoğlu (73) ile ilgiyi yapılan tetkikler sonucunda liposarkom (ender görülenyumuşak doku tümörü) adlı bir tümörün olduğu belirlendi. Göğüs kafesinin üçteikisini dolduran tümör, hastanın nefes alıp vermesini engelleyerek oluşturduğubaskıyla kalbi nerdeyse çalışamaz duruma getiren tümör, operasyona alındı.

 

Doç.Dr. Şeyda Örskaya başkanlığında başarılı bir ameliyat gerçekleştiren2 Cerrahi Ekibi hastanın göğüs kafesinin altından 3 kilo 110 gr büyüklüğünde kikanserli dokuyu alarak hastanın yaşama tutunmasını sağladılar. Halen tedavisiDr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH' de devam eden hastanındurumu her geçen gün iyiye gitmektedir. Hasta Halil Manavoğlu yeniden doğmuşgibi hissettiğini ifade ederek,  tüm ekibe teşekkürlerini dile getirdi.

Doç.Dr. Şeyda Örskaya bu büyüklükte göğüs tümörü dünyaliteratüründe ki birkaç olgudan biri olduğunu ifade ederek, hastanın operasyonsonrası genel durumu iyi olduğunu söyleyerek,  büyük kanserli dokunun kalbin ve akciğerlerinfonksiyonlarını önemli ölçüde kısıtladığı tespit ettik ve ameliyat kararıaldık, riskli bir ameliyatı, başarıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm ekiparkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv