Dünya hafıza şampiyonu kupalarını İnce'ye getirdi

  • 0
  • 754
Yazı Boyutu:

Memoriad  Dünya ZihinselMatematik ve Hafıza Olimpiyatı'nda 495 rakamı sırasıyla hafızaya alarak dünya şampiyonuolan 11 yaşındaki Ege Can Meriç,  son olarak  Ankara’da düzenlenen Memoriad Türkiye ZihinselMatematik ve Hafıza Olimpiyatı'nda bir rekora imza attı ve yetişkinler kategorisinde1020 rakamı sırayla hafızaya alarak şampiyon oldu. Küçük Şampiyon, kazandığı kupave madalyalarla soluğu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin makamında aldıve destekleri nedeniyle teşekkür etti.

 

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 150 yetişkin yarışmacıyıgeride bırakan sayıların efendisi Ege Can Meriç,  İzmirin gururu oldu. “Başarımı düzenli çalışmamave eğitmenim Abdülmuttalip Akın’nın geliştirdiği özel bir hafıza eğitimine borçluyum”  diyen, Ege Can Meriç aldığı bu eğitim sayesindederslerinde ve günlük yaşantısında başarılı olduğunu söyledi.

Ege Can’nın  önce Dünyaardından Türkiye yetişkinler şampiyonasında şampiyon olmasında büyük etkisi olaneğitmeni Abdülmuttalip Akın “Hiçbir başarı tesadüf değil. İnsanoğlu yeterki beyninehafıza teknikleriyle yön versin. Herkes bu başarıya ulaşabilir. 143 ülkenin tescilettiği Memoriad  Zihinsel Matematik ve HafızaSistemi'nde Türkiye'ye önce dünya şampiyonluğunu ardından ise yetişkinlerde birrekora imza atan  Ege Can'ı yetiştirdiğimiçin mutluyum” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de hafıza şampiyonunukutladı ve başarılarının devamını diledi.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv