Ege Üniversitesi’nin uluslararası rekabet gücü artıyor

  • 0
  • 961
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi’nde ulusal ve uluslararası işbirliğine açık rekabet gücünü yükseltecek Farmasötik Bilimleri Araştırma Laboratuarı Merkezi, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi Senato Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 11 anabilim dalının eşgüdüm içinde çalışabileceği 3 laboratuardan oluşan FABAL Türkiye’de tek olma özelliğiyle bölgedeki araştırma kurum ve kuruluşlarına alyapı oluşturacak yeni bir mükemmeliyet merkezi. Bu merkez sadece Ege Üniversitesi’nin değil tüm Ege’nin uluslararası rekabet gücünü artıracak. 

Açılışta konuşan Prof. Dr Candeğer Yılmaz, “Bugün açılan laboratuar bir hayalin gerçekleşmesidir. EÜ ilk defa mutlidisiplinel hizmet vermek üzere bir laboratuar anlayışını hayata geçiriyor. Ege Üniversitesi stratejik planlarını şimdi çalıştaylarla yapıyor. 2013-2017’ye kadar gidecek sürecin stratejik planlarını yapıyor. Bu planları hazırlarken iki yıldan beri Ege Üniversitesi nedir nasıl bir markadır, hangi konularda birikimi yoğunlaşmıştır diye kendimizle yüzleşiyoruz. Bizim birikimlerimizin en fazla nerelerde olduğunu bulup, bundan sonra o alanlara araştırmalarımızı yöneltip kendimizi tanımlayan marka üniversite olalım. Ar-ge’de ve İnovasyon’da yer alalım” dedi.

EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Pabuççuoğlu ise konuşmasında şunları söyledi; “Bölgemizin ve üniversitemizin araştırma alt yapısını güçlendirecek multidisiplinel çalışmaları teşvik edecek ekip çalışmasını ve tek hedefe yönelmeyi destekleyecek ulusal ve uluslararası işbirliğine açık rekabet gücünü yükseltecek merkez araştırma laboratuarına ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla fakültemiz bilimsel örgütlenmenin gerektirdiği bir modelle farklı bilimsel disiplinlerin eş güdümlü çalışabileceği birbirini tamamlayan üç farklı tema barındıran farmasötik bilimsel araştırma labarotuvarı FABAL’ı tasarlamıştır. Devlet Planlama Teşkilatı 2009 yılından itibaren bu projeyi desteklemektedir. FABAL, ilgili tüm bilimsel çalışmalara alt yapı oluşturmak çeşitli kurum ve kuruluşlarla projeler geliştirmek, bilim insanlarının ortak çalışmalar yapabilmelerini sağlamak, danışmanlık analiz hizmetleri, ürün geliştirme ve ürün faaliyetlerini sunmak, ilaç endüstrisi ve diğer ilgili sektörlerle ortak çalışarak bir merkez oluşturan labarotuvadır. Üç alt bölümden oluşur. Bu bölümler Moleküler biyoloji, Farmasötik Formilasyon ve Farmasötik Analiz Labaratovarı. FABAL ilaç araştırma süreçlerini bütünleştiren bu üç temanın bir araya geldiği ilk araştırma bölümüdür. FABAL başta üniversitemiz olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara alt yapı hizmeti vermeyi amaçlamaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından laboratuarın açılışı EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Papuççuoğlu tarafından gerçekleştirildi. Konuklara açılışın ardından laboratuar gezdirilerek bilgi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Doğru Yerdesiniz

Arşiv