EgeArt’a Expo torpili

  • 0
  • 865
Yazı Boyutu:

EGE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  6- 15 Aralık tarihleri arasında bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilecek olan Ageart Sanat Günleri’ni bu yıl ExpO 2020’nin program temasına uydurmaya çalıştıklarını belirterek,  ”İzmir’in sanatsal tarafını duyurabileceğimiz ülkeler arasında, Expo’da oy kullanacak ülkelerin sanatçılar çağırmaya çalıştık” dedi. 

EGE Üniversitesi tarafından bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilecek olan 5’nci Uluslararası Ege Art Sanat Günleri’nin İzmir’in Expo 2020 adaylığı çerçevesinde kamuoyuna tanıtılması amacıyla İzmir’deki Ulusal ve yerel basın yayın organları temsilcive yöneticilerine yönelik Ege Üniversitesi Lokali’nde yemekli bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, 57 bin öğrencisi, 3500 öğretim elemanıyla 58 yaşında büyük bir evren olarak yorumladığı Ege Üniversitesinin en önemli özelliğinin kendisini var eden, birikim ve deneyimleriyle kendisini bugüne taşıyan, yetiştirenleri unutmaksızın onlara şükran borcunu her an hatırlayarak toplumsal sorumluluklarını bunun üstünde bezeyerek Uluslararası rekabete uygun 3’ncü nesil bir üniversite olduğunu ifade etti.

E
xpo 20’ye adadığımız sanat çağrışımını, sanat aktarımını, sanat coşkusunu  paylaşarak EXPO oylamasından önce, Türkiye’ye, İzmir’in sanat boyutunu, coşkusunu, akademik sorumluluklarını unutmaksızın sunmak  istediklerini belirterek destekte isteyen Yılmaz,  “İzmir’in kişiliğiyle, İzmir’in doygunluğuyla akademik ve toplumsal sorumluluğumuzla bunu yapmak istiyoruz.  Yılda 300’e yakın kültür ve sanatsal etkinlik gerçekleştiriyoruz. Artar, azalmaz. Bulduğumuz her boşluğu  bu sanatsal etkinlikleri sergilemek, öğretmek, öğrenmek ve paylaşmak için kullanırız.  Bütün bu olaylar kendi evrenimizin dışında toplumsal sorumluluğumuzla birleşince Egeart adıyla bir sanat festivalini bölgeye ve Türkiye’ya yansıtmık gibi daha büyümüş bir hevese, ilgiye, istekle coşkuya dönüşmüş durumda. Bu yıl 5’ncisini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ege Art’ı bu yıl EXPO 2020’nin prormamına temasına uydurmaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de Herkes için sağlık temasını “Kıyıda” adlı tema ile katkı da bulunmayı düşündüklerini dile getiren Yılmaz, Sanatı sınırlamadan özgürce üretim yapmaya bırakmamız gerekiyor. Öte yandan hizmet etmek istediğimiz EXPO’ya, onun düşüncelerine birazda gönderme yapmak istedik. Bu temasını seçerken İzmir’in kıyadaki coğrafi  konumunada gönderme yapmak istedik.  Öte taraftan farklı anlatım yollarıyla farklı perspektiflerle izlenebilir, izlenmeye değer mecazları da bünyesinde barındırarak bir coşkuyu paylaştırmak istedik. “Kıyıda”olarak sanatçılarımıza duyurduk, kendi ürünlerini, algılarınlarını bu doğrultuda gerçekleştirmelerine katkıda bulunmak paylaşmak istedik. Bir ilkemiz oldu konusunda özgün sanatçıları davet etmekti. Bunun hem akademiye, hem ktopluma hiz met etmesini sağlamaktı.  İzmir’in sanatsal tarafını duyurabileceğimiz ülkeler arasında, EXPO’da oy kullanacak ülkelerin sanatçılar çağırmaya çalıştık.  Sanatın özgünlüğünü ve özgürlüğünü bu tema altında birleştirmek, buluşturmak için 40 ülke yanında, Türkiyeden 22 kent, 38 üniversite bu etkinliğin içine dahil oldu. 6- 15 aralık 2013’te Ege’nin her tarafından 22 ayrı yerde, kendini İzmirliye Türkiye’ye tanıtmaya çalışacak.  503 toplam sanatçının 2500 eseri 22 farklı noktada sanatseverlerin ayağına götürülmeye çalışılacak” diye konuştu.
 

 
 
 
 

Toplantı, Ege ÜniversitesiÖğrencilerinin dans gösterileri ve ardından çekilen günün anısı ile sona erdi.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv