Eğitimde Dublin- Ege işbirliği

  • 0
  • 1.025
Yazı Boyutu:

İrlanda ‘nın önde gelenüniversitelerinden, dünyanın 61’nci en iyi üniversitesi Trinity College DublinDış İlişkiler Sorumlusu ve aynı üniversitenin Trinity Foundation  Vakfı Başkan Yardımcısı Simon Williams, EgeÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Atilla Silkü ‘ yü makamında ziyaretetti. Her iki üniversite arasında işbirliği yapılması ve akademisyen değişimikonusunda görüş birliğine varıldı. Simon Williams başkanlığındaki heyet ayrıcaEBİLTEM Müdürü Prof.Dr.Fazilet Vardar Sukan’ı da ziyaret ederek EBİLTEM veçalışmaları hakkında bilgi aldı.

Prof.Dr.Silkü , iki üniversite arasında bilimsel projeleryürütebileceğini , AR-GE çalışmaları yapılabileceğini belirtti.E

BİLTEM‘LE İŞBİRLİĞİ

Prof.Dr.Silkü ‘ den sonra Ege Üniversitesi Bilim TeknolojiUygulama  ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM)Müdürü Prof.Dr.Fazilet  Vardar Sukan ilede görüşen heyet bir çok konuda mutabakata vardı.

G
örüşme sırasındaProf.Dr.Fazilet Vardar Sukan EBİLTEM hakkında Simon Williams’ı bilgilendirerekİnovasyon, Ar-Ge. Uluslararası fonlar konusunda EBİLTEM bünyesinde yaptıklarıçalışmaları ve bu doğrultuda Trinity College Dublin Üniversitesi ile işbirliğiyapabilecekleri alanlara değindi.Görüşmelersonrasında Simon Williams gerek Prof.Dr.Atilla Silkü gerekse EBİLTEM MüdürüProf.Dr.Fazilet Vardar Sukan’la yaptığı görüşmelerin son derece olumlugeçtiğini belirterek özellikle teknoloji transferi ve Ar-Ge alanlarında EgeÜniversitesi ile ileriye yönelik ciddi projelerde bulunulabileceğini veirlanda’ya döner dönmez bu konudaki çalışmaların başlatılacağını belirtti.

T
rinity CollegeDuplin Üniversitesi derecelendirme kuruluşu QS World University Rankings’in2013 yılı  verilerine göre dünyanın eniyi ilk 100 üniversitesi arasında 61.sırada bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv