Flarmoni'den sezonun ilk konseri

  • 0
  • 1.392
Yazı Boyutu:

Karşıyaka’da sanat dolu günler   filarmoni orkestrası ile sürüyor. Dünyaca ünlü orkestra şefimiz, Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Gürer Aykal’ın önderliğinde geçtiğimiz yıl kurulan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası sezonun ilk konserine çıkıyor. Karşıyaka Belediyesi Opera Sahnesi’nde 26 Kasım 2012 Pazartesi günü saat 20.30’da gerçekleşecek konserde orkestrayı  Fazlı Orhun Orhon yönetecek.   
 
Genç kuşağın önemli orkestra şeflerinden ve aynı zamanda besteleriyle de tanınan şef Fazlı Orhun Orhon’un yöneteceği konser, ünlü besteci Mozart’ın Fa Majör “Divertimento”su ile başlayacak ve bestecinin “Türk” adıyla bilinen La Majör “5 No’lu Keman Konçerto”su ile sürdürecek. Bu konçerto, Mozart’ın en mutlu, en parlak ve gülümseyen yaratılarından biri olarak nitelendirilir. Bu nitelikler, temaların seçiminden ve yapıtın ince, ustalıkla işlenmiş dokusundan ileri gelir. Konçertoyu ülkemizin gelecek vadeden, çalışmalarını Almanya’da sürdüren genç solist Irmak Ülke yorumlayacak… Konserin ikinci bölümünde bu kez besteci Schönberg’in 1899’da yaylı çalgılar yedilisi için insan duygularını yansıtmak amacıyla yazılan “Verklaerte Nacht / Aydınlanan Gece” adlı yapıtı, orkestraya uyarlanmış şekliyle seslendirecek.
Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası geçtiğimiz yıl Gürer Aykal yönetiminde iki ayrı konser vermişti.
 
Etkinliğe giriş davetiyelidir. Numaralı Davetiyeler Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden temin edilebilir (Tel: 330 64 04).

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv