Frasızcayı geliştirme imkanı buldular.

  • 0
  • 588
Yazı Boyutu:

ORİON EğitimVakfı Özel Piri Reis Okulları öğrencileri, geleneksel Fransa gezisigerçekleştirdi. 23 öğrenci ve  2 öğretmenile gerçekleşen 3 haftalık gezi, Fransa’nın güney bölgesindeki Aix-en- Provence şehrinde başladı. Öğrenciler orada iki  haftaboyunca  Fransız ailelerin yanındakalarak Fransızcayı geliştirme imkanı buldular.

 

Fransa tatillerinde yerel gezilere katılan öğrenciler PaulCezanne’ın atölyesini gezdiler ve trekking yaptılar. Cassis ve Kalanklar (falezve koylar)ı tekne ile gezen öğrenciler, Camarque bölgesinde ata bindiler.  Avignon, Pont du Gard, LuberonParkı’Roussillon Ocres parkurunu ve lavanta tarlalarını gezen, ortaçağdan kalmaGordes köyünü ziyaret eden,  birşövalyenin peşinde etkinlik yaparak bir şatoyu gezen öğrenciler ayrıca yerelyemekler yapmayı da öğrenerek   yenikültürel kazanımlar elde ettiler. Son hafta Pariste otelde geçiren öğrencilerburada Eiffel Kulesi, Montmarte, Notre Dame kilisesi, Eurodisney,Asterix Park ve Thoiry Afrika Doğal Yaşam Parkını gezme fırsatı buldular.

 

Fransa’daki son gecelerinde  “Türk Gecesi” düzenleyen Piri Reisliöğrenciler geceye katılan 140 kişiye Türk yemekleri hazırlayarak Türk yemek kültürünüFransız ailelere tanıtma fırsatı buldular.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv