Gedikli’den Ankara’da Resital

  • 0
  • 1.013
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doc. Aslı Gedikli, Ankara GoetheEnstitüsü’nde bir Piyano  Resitali  verdi.

İzmirve Ankara Türk Alman Kültür İşleri Kurulu ve Goethe Enstitüsü işbirliği iledüzenlenen Aslı Gedikli’nin piyano resitalini çoğunluğu Türk Alman Kültürİşleri Kurulu üyeleri, ressamlar, karikatüristler, sanatçılar ve davetlilertarafından ilgi ve beğeniyle izledi.   

Eğitimciliğinin yanısıra İzmir Türk-AlmanKültür İşleri Kurulu Yönetim Kurulu üyesi de olan Gedikli, konserde Bach,Beethoven, Chopin, Ravel ve Liszt’in eserlerinin yanısıra besteci babası Prof.Dr. Necati Gedikli’nin de  “AlbümYaprakları“ adlı eserini seslendirdi.
Konsersonunda uzun alkışlanan Aslı Gedikli, doğduğu kent olan Ankara’da konservermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ankara’dadoğan Aslı Gedikli İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndapiyano eğitimi aldı. 1998 yılında Alman Hükümeti’nin DAAD Bursu’nu kazanarakBerlin Müzik Yüksek Okulu’nda öğrenimine devam etti. Yurtiçi ve yurtdışındabirçok solo ve oda müziği konserlerine katılan sanatçı, halen Dokuz EylülÜniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndaki görevine devam ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv