Genç Beyinler’in birincisi İzmir Üniversitesi

  • 0
  • 1.058
Yazı Boyutu:


İzmir Üniversitesi öğrencileri bir önemli başarıdaha kazandı II. Genç Beyinler YeniFikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi’nde Proje FikirYarışması Birincilik Ödülü’nü İzmir Üniversitesi öğrencileri kazandı.  
 
Egebölgesinden 8 üniversitenin katılımı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndegerçekleşen II.Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi veProje Fikir Yarışması, İzmir Üniversitesi’ne bir birincilik daha getirdi.Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri’nden 300’ün üzerinde sonsınıf öğrencisinin hazırladığı 74 projenin sergilendiği ve çalışmaların hakemler tarafındantitizlikle incelendiği etkinlikte, 5 çalışma finalekalma başarısını gösterdi. Yazılım Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun’undanışmanlığında ve Akademi Disleksi işbirliğiyle yürütülen İzmirÜniversitesi öğrencileri Elif Kılıçoğlu ve Samiye Ecem Er tarafındandisleksik çocukların okuma eğitimleri için geliştirilen yazılım projesi, ProjeFikir Yarışması Birincilik Ödülüne değer bulundu. Öğrencileri tebrik edenRektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, mühendislik alanında yapılan çalışmalar iletoplumsal sorunlara çare olmaya çalışan öğrencilerini takdir ettiklerini dilegetirdi.
 
Yenilikçi fikirlere destek
Lisansve ön lisans öğrencilerine yönelik Proje Fikir Yarışması’nda genç yeteneklerinyaratıcı fikirleri yarıştı. Celal Bayar,Dokuz Eylül, Ege, Gediz, İzmir Ekonomi,İzmir, Muğla Sıtkı Koçman ve YaşarÜniversitesi’nin katıldığı etkinlikte Proje Fikir Yarışması yoluylaöğrencilerin yenilikçi proje oluşturmalarının teşvik edilmesi ve firmalarcadeğerlendirilmesi amaçlandı. Proje Fikir Yarışması’na katılan projeler hakemlertarafından, yenilikçilik, etki (fayda), uygulanabilirlik, kullanılabilirlik,geliştirme süreci, yenilikçilik ve girişimcilik yönü ve alana/ülkeye yapacağıekonomik/sosyal/teknolojik vb. katkılar üzerinden değerlendirildi ve toplam beşproje yarışmanın son değerlendirme aşaması olan Proje Fikir Yarışması Sunumunadavet edildi. Finalde Ege Üniversitesi’nin e-Belediye konusundaki projesi ileİzmir Üniversitesi’nin e-şikayet, e-katılım ve disleksik çocukların eğitimikonularındaki dört projesi yarıştı.
 
Diğer projeler
Prof. Dr.Emrah Orhun’un danışmanlığında yarışmaya sunulan diğer projeler arasında, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ali Can Batur,Erdi Kay, Taylan Sabırcan ve AydınKaan Biçer tarafındanhazırlanan CepBelediye, Yazılım Mühendisliği öğrencileri ErduranKorkut ve Berkem Toros Dalaktarafından hazırlanan K-Atılım, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri SinanErdoğan ve Doruk Sobay tarafından hazırlanan Şikâyetçim, BilgisayarMühendisliği öğrencileri Cem Özkan, Coşkun Demirel, MetinKiper, Muhammed Gharbi ve Veysel Erdemci tarafındanhazırlanan Belediye Şikayet yer aldı. Bitirme Projeleri Sergisi’nde ise BilgisayarMühendisliği öğrencileri Ayça Polat ve Durmuş Ali Çöllü’nün hazırladığı E-Belediye, BilgisayarMühendisliği öğrencileri Emin İncekara, Cafer Özger Arman ve TayfunÇam’ın hazırladığı Şikâyet Kutusu ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi A.KübraYeşilbağ’ın hazırladığı IBM Rational Requirements Composer çalışmalarısergilendi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv