Gençler Ata’ları İçin Koştu

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

Konak’ta geleneksel hale gelen Ata’ya Saygı Koşusu bu yıl15’inci kez yapıldı. 1200 öğrencinin katılımıyla koşulan yarışmalarda dereceyegiren ilk 10 kişiye derece madalyaları, diğer tüm katılımcılara da gününanısına birer madalya verildi.

Konak Belediyesi ile Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 15’incisidüzenlenen ‘Ata’ya Saygı’ koşusu üç grupta yapıldı. Ulu Önder Atatürk’ü anmaetkinlikleri çerçevesinde düzenlenen koşuda öğrenciler kıyasıya bir mücadelesergilediler.

Minik Kızlar, Minik Erkekler 1200- 1500; Yıldız Kızlar,Yıldız Erkekler 2000-3000; Genç Kızlar, Genç Erkekler ise 3000-5000 metrederakipleriyle mücadele etti. İpi göğüsleyen ilk 10 kişinin yanı sıra diğer tüm katılımcılarada madalyaları törenle verildi.

Yıllardır 10 Kasım Atatürk’ü anma haftası etkinlikleriçerçevesinde ‘Ata’ya Saygı’ koşusunu düzenlediklerini belirten Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan, ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiği şu günlerde,Atamızı düzenlenen etkinliklerle anmak gerektiğini belirterek, “10 Kasım günüen anlamlı etkinliği 200 bin İzmirlinin katılımıyla gerçekleştirdik. Biz sıradanşeyler yapmıyoruz, çünkü burası Atatürk’ün İzmir’i. Bugün buradaAtatürk’ün gençliği ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışıyla Atası’nakoştu” diye konuştu.

Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya da okullara ve sportiffaaliyetlere verdiği destek nedeniyle Başkan Tartan’a teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv