GISELLE 7 Şubat’ta sahnede...

  • 0
  • 1.649
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 7 Şubat 2013 Perşembe günü saat 20.00’de -bale tarihinde romantik akımın başyapıtı sayılan- A.Adam’ın Giselle adlı iki perdelik balesinin prömiyerini gerçekleştirecek.
 
Giselle, Jean Coralli-Jules Perrot-Marius Petipa koreografisiyle sunuluyor. Şef Slavil Zdravkov Dimitrov yönetiminde gerçekleştirilecek olan eseri, İZDOB Başkoreografı Serhat Nüfusçu sahneye koyuyor.  Giselle’in dekor tasarımları Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Nihat Kahraman’a, kostüm tasarımları Nursun Ünlü’ye, ışık tasarımları Oktay Kanca’ya ait. Başlıca roller; Burcu Olguner, Aslı Çilek Kaynarsu, Asena Ökte, Olcay Tunceli, Emre Kaynarsu, Özgür Tuncay, Dolun Doyran, Tolga İyiuyarlar, Barış Türksever, Meltem Yorulmaz, Neslihan Tarakçıoğlu, Altan Kılınç, Uğur Mert, İsmet Özer, Muzaffer İlerler, Melis Kıvılcım, Sinem Mert, Sertan Yetkinoğlu, Çağın Hazar Özideş, Yağızhan Danış, Deniz Güçer, Yasemin Altınel, Hülya Atav, Özde Fırat, Aslı Ayhan, Banu Dağcıoğlu, Yarın Mançe Akın, Neslihan Kılıç üstleniyorlar.
 
Konusu, büyük Alman şairi Heinrich Heine’ın “Almanya Üzerine” adlı kitabında anlattığı Wili’ler Efsanesi’nden alınan Giselle, Fransız besteci Adolphe Adam’ın (1803-1856) müzikleriyle ve ilk kez 28 Haziran 1841’de Paris’te oynanmıştır.
 
Giselle’de konu, birbirine zıt iki boyutlu olarak işlenmektedir. Eserde birinci perdede gerçekler anlatılırken, ikinci perdede gerçek dışı olaylar anlatılmaktadır. Kırsal yaşam biçimi ile olağanüstü dünyayı bir arada işleyen Giselle’de, aşkın yüceliği ve tutkunun vazgeçilmezliği vurgulanmakta; aynı zamanda değişik dans stilleri kullanılmaktadır. Giselle balesinin konusu şöyle: Rhine yakınlarında bağlar içindeki bir köyde yaşamakta olan güzel Giselle, bir rastlantı sonucu karşılaştığı (köylü kılığındaki) Kont Albrecht’e aşık olur. Ancak Giselle’e köyün delikanlılarından Hilarion da aşıktır... Kont Albrecht, bir başka asilzade kızı ile nişanlı olduğu halde bunu saklamaktadır...  Gerçekler ortaya çıkacak;  güzel Giselle buna dayanamayarak delirecek; yaşamını yitirecektir...
 
Giselle, 7 Şubat’taki prömiyerden sonra 9 Şubat, 12 Şubat, 28 Şubat ve 2 Mart 2013 tarihlerinde yinelenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv