Gönüllerin Şampiyonu Oldular

  • 0
  • 943
Yazı Boyutu:

Tarihinde ilkdefa UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve tarihi bir başarıya imza atan KonakBelediyespor Kadın Futbol Takımı çeyrek finale kalma mücadelesindeAvusturya’nın 70 yıllık köklü kulübü karşısında elenmekten kurtulamadı.Alsancak Stadı’nda oynanan ilk maçtan 3-0 galip ayrılan Neulengbach rövanşı da 3-0 kazandı.

Alman hakemBibiana Steinhaus’un yönettiği yardımcılıklarını Katrin Rafalski ve MarinaWozniak’ın yaptığıkarşılaşmanın ilk 30 dakikası karşılıklı ataklarla geçti. İzmir’deki ilk maçınaksine Konak Belediyespor mücadeleye daha istekli ve dengeli başladı. AncakHanschitz’in 33.dakikadaki golüyle öne geçen Neulengbach maçın kontrolünü tamamen eline aldı.

Maçınbaşından itibaren iyi bir performans sergileyen Esra Erol’un sakatlanmasızorunlu bir değişiklik yapılmasına neden oldu. Konak Belediyespor’da Esra’nınyerine 38.dakikada Sutidze oyuna dâhil edildi. İlk yarı boyunca önemli golfırsatları yakalayan Avusturya ekibinin farkı arttıramamasının en önemli nedeniise kaleci Fatma Şahin’in başarılı kurtarışları oldu. İlk yarı Neulengbach’ın 1-0’lıküstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Konak Belediyespor,rakibin üstün fizik gücü karşısında oldukça zorlandı. Soğuk ve hafif yağışlıbir havada oynanan maçta ilk 60 dakika tamamlanırken oyunda yaşanansertleşmeler sonucu iki takımdan da birer oyuncu sarı kart gördü.

Savunmada yaşanan hata sonucu rahat bir şekilde KonakBelediyespor ceza sahasına giren Burger’in pasında topu boş kaleye gönderenBiroova 67.dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu golle birlikte tüm umutlarınıyitiren Konak Belediyespor oyuncuları farkın açılmasına engel olamadılar. İlkmaçın yıldızı Burger, kendi sahasında da 76.dakikada attığı golle maçınsonucunu belirledi ve İzmir’de oynanan ilk maçtaki skor tekrarlandı: 3-0  

“Gurur Duyuyorum”
Konak BelediyesporKadın Futbol Takımı’nın gösterdiği bu başarıda büyük emeği olan ve onlara hertürlü desteği sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan İzmir’inkızlarını tebrik ederek, şöyle konuştu: “Konaklı kızlarımız yıllar sonra futboldaİzmir’e Avrupa Kupası heyecanı yaşattılar. Kadın futbolunda ne kadar başarılı olduğumuzugösterdiler. Avrupa’da Türk kadınının sesini duyurdular. Avrupa’nın en iyitakımları arasına girerek çeyrek finalin kapısından dönmemiz bile çok büyük birbaşarı. Her birini tek tek kutluyorum ve onlarla gurur duyuyorum. Bu yıl çeyrekfinali kaçırdık ancak önümüzdeki yıla daha iyi hazırlanıp Avrupa Şampiyonluğuiçin mücadele edeceğiz. Buna inanıyorum. Maddi ve manevi desteğimiz sürecek.Kızlarımız Avrupa’nın en köklü kulüplerinden birine karşı çok iyi bir mücadelesergiledi. Biz kızlarımızın iyi günde de kötü günde de her zamanyanlarındayız.”

Stat:
 Wienerwaldstadion,Neulengbach, Avusturya

Hakemler: Bibiana Steinhaus, Katrin Rafalski,Marina Wozniak (Almanya)Sarı kartlar: Dk.61 Didem Taş (Konak Belediyespor); Dk.60 Harsanyova (Neulengbach) 

Konak Belediyespor: Fatma Şahin, Didem Taş,Sibel Duman, Esra Erol (Dk.38 Sutidze), Didem Karagenç, Sevgi Çınar, YaşamGöksu, Gülbin Hız (Dk.73 Hilal Başkol), Cansu Yağ, Ceren Nurlu (Dk.73 Gamzeİskeçeli), Ümran Özrev

Neulengbach: Zinsberger, Culova, Vojtekova (Dk.81 Kuba), Harsanyova (Dk.69Entner), Biroova, Wasser, Celouch, Dujmenovic (Dk.78 Gstöttner), Hanschitz,Burger, Kremener

Goller: Dk.33 Hanschitz, Dk.67 Biroova, Dk. 76 Burger(Neulengbach) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv