Han Tiyatrosu 6 yaşında

  • 0
  • 2.083
Yazı Boyutu:

Han Tiyatrosu, yerleşik 110 koltuklu salonu, sahnesi, Eğitim ve Prova salonu, kafe ve fuayesi ile profesyonel oyuncuları, sanat-teknik, idari personeli, animasyon ekibi, organizasyon sorumlusu ve gönüllüleriyle sektörde 6 yaşını kutluyor.
 
Alsancak’ta, her türlü maddi ve manevi zorluğa karşı yetişkin ve çocuk oyunlarıyla her Çarşamba Cuma, Cumartesi saat: 20.30’da,  yetişkin oyunlarıyla ve Pazar günleri Saat 13.00’te Çocuk oyunlarıyla seyircilerini ağırlayan Han Tiyatrosu, 6 yıllık bu süreçte Uluslararası İzmir Festivali’nde perde açarken oyunları  Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından oyunları seyirci ile buluşturulmuş,  biletleri hem kendi gişesinden hem de Mybilet’ten temin edilen bir yapılanmaya ulaştı.
 Ekim ayında 2012/2013 sezonunu Stefan Tsanev’in yazdığı,  Devlet Tiyatrosu sanatçısı Rüçhan Gürel’in yönettiği 3 kişilik “Bütün Çılgınlar Sever Beni “ adlı oyunla açan Han Tiyatrosu’nun  aynı zamanda Barry Creyton’nın yazdığı ve yine Rüçhan Gürel’in Yönettiği 2 kişilik Komedi oyunu “Evlilikte Uzatmalar”,  Michel Del Castillo’nun Gitar Adlı Romanından Prof. Semih Çelenk’in Uyarlayıp yönettiği “Çirkin” adlı yetişkin  oyunuyla açtığını söyleyen Han Tiyatrosu  Genel Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel,  bunların yanısıra  Kepçaplı Skapetti, Üç Kafadar, adlı çocuk oyunlarıyla sezona tam hız devam ettiğini söyledi.  
 
Gürel,” Sanata ve  Han Tiyatrosu’na  desteğini esirgemeyen Türkiye’nin aydın yüzü İzmir’li Tiyatro severleri salonunda ağırlamanın keyfini ve gururunu 6. Yılında yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv