Her şey eğitim için

  • 0
  • 856
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi’ne iş dünyasından bir önemli destek dahageldi... Dünya devlerinden ABB’nin katkısıyla Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarıkuruldu. Burada uygulamalı eğitim görecek mühendislik öğrencileri, iş hayatınabir adım önde atılacak.

 

Sanayici ve işadamlarının da aralarında yer aldığı İzmirlieğitim gönüllüleri tarafından 2008’de kurulan Gediz Üniversitesi, bağışlarlagücüne güç katıyor. Bir önemli destek de enerji ve otomosyon teknolojilerialanında dünya devlerinden ABB ile partner kuruluşu Vins Endüstri’den geldi.İsviçre merkezli uluslararası firma, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne,ileri teknoloji ürünü 10 eğitim seti hibe etti. Bu destekle Kontrol veOtomasyon Laboratuvarı kuruldu, Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ABB TürkiyePLC ve Otomasyon Satış Müdürü Erdinç Karataş ile Vins Endüstri Genel MüdürüGüray Geniş tarafından törenle açıldı.

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ağırlıklı olarak Elektrik veElektronik Mühendisliği öğrencilerinin burada uygulamalı olarak eğitimgöreceğini, teorik bilgilerini pratik etme şansı bulacağını söyledi. Prof. Dr.Çevik, başta iş dünyası olmak üzere toplumun pek çok kesiminden desteklerlebüyüdüklerini dile getirdi, şöyle konuştu: “ABB ve Vins Endüstri firmalarınateşekkür ediyoruz. Bu ülkeye ve insanlığa en değerli katkı ancak eğitimleolabilir. Bu düşünceyle çıktığımız yolda, bizi yalnız bırakmayıp destekleriniesirgemeyen eğitim gönüllülerine şükranlarımızı sunuyoruz. Gediz Üniversitesi,bu bağışlarla daha iyi yerlere gelecek, dünyanın en saygın bilim kurumları arasınagirecek.”

 

Daha donanımlı yetişecekler
ABB’nin Türkiye yöneticilerinden Erdinç Karataş dasanayi-üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini, eğitime her fırsattadestek olmaya çalıştıklarını vurguladı. Karataş, “Sanayi kuruluşları olaraknitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyoruz. Yüksek teknolojiye sahip bu laboratuvarsayesinde Gediz Üniversitesi’nden daha donanımlı mühendisler yetişeceğineinanıyoruz. Bu gençler meslek hayatlarına bir adım önde atılacak, çalışacaklarıkurumlara değer katacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv