Herkes İçin Ekonomi

  • 0
  • 666
Yazı Boyutu:

İzmir ÜniversiteleriEkonomi Bölümleri tarafından düzenlenen “Herkes İçin Ekonomi” toplantısı EgeÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndagerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi’nde ikinci kez düzenlenen toplantıda Prof.Dr. Oğuzhan Altay ve Doç.Dr. Coşkun Küçüközmen “Küresel finans krizi üzerinenotlar” konulu sunum yaptılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan, Prof.Dr. ErinçYerdoğan amaçlarının ayda bir kez toplanmak olduğunu dile getirdi.  “Herkesin ilgisini çekebilecek konulardaarkadaşlarımız gönüllü olarak sunumlarını yapıyorlar. Sonunda hepimizin dahilolduğu güzel bir ekonomi tartışması gerçekleşiyor” dedi.

Toplantı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Altay, “ Beşincisidüzenlenen toplantının ikisi Ege Üniversitesi İkisi Dokuz Eylül Üniversitesibiri de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi” dedi. Bir sonrakikonferansta kimlerin sunum yapacağının gönüllülük yöntemiyle belirlendiğiniaçıkladı. Öncelikli olarak İzmir’in ekonomik yapısını ele almayı amaçlayan butoplantıların sonraları Türkiye’yi de kapsayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Altay, “Kapitalizmin kendi ruhundan kaynaklanankriz süreci yaşıyoruz. Finans piyasalarındaki aşırı gelişme ve şişmelersorunları beraberinde getirdi. Kriz önce finans piyasalarını sonra reelpiyasaları etkileyerek dünyaya yayıldı” diye devam etti.

DOÇ.DR. COŞKUN KÜÇÜKÖZMEN, “KRİZİN BÜYÜK OYUNCULARI KİMLER?”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. CoşkunKüçüközmen “ Kriz döneminde bilgi kaynaklarımız sınırlıydı.” diyerek yapınıntekrar ele alınması gerektiğine değindi. Hazırlamış olduğu “Krizin BüyükOyuncuları Kimler?” sorusuna yatırım bankaları, derecelendirme kuruluşları,serbest yatırım fonları ve ulusal yatırım fonları olarak sıraladı. Krizin küçükmağdur oyuncuları olarak ise gelişmekte olan ülkeler ve onları finansalkurumları, kobiler, küçük yatırımcılar, dar gelirliler ve özel sektördeçalışanlar, işsizler olarak sınıflandırdı. İZMİR(Ege Ajans/ AhmetBöyüker-Sabriye Aygün)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv