Heykellerin büyülü yolculuğu başladı

  • 0
  • 1.004
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi’nin “Uluslararası 2. Taş Heykel Sempozyumu” düzenlenen törenle başladı.Mavişehir Balıkçı Barınakları karşısında hazırlanan alanda 9 ülkeden 12 sanatçı24 gün boyunca heykeller yapacak. Yapılan heykellerin Karşıyaka’nın park ve bahçelerini süsleyeceğinibelirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’ya sanat, sanata daKarşıyaka yakışıyor. İki yılda bir düzenlediğimiz, bu sempozyum, dünyaca ünlüsanatçıları, Karşıyaka’da buluşturmanın çok ötesinde bir anlam taşımaktadır. Busempozyum, sanatı Karşıyaka’yla buluşturma çabamızın çok önemli bir adımıdır”dedi.

14 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan“Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun açılış töreni, sanatçıların 24 günboyunca heykellerini yapacakları, Mavişehir’deki Şehitler Parkı’nın yanında yeralan alanda düzenlendi. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,2 yılda bir yapılan sempozyumda ortaya çıkan eserlerin Karşıyaka için önemlibir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Bu sempozyumda bir taşın 24 günde sanatçınınelinde nasıl bir sanat eserine dönüşeceğini göreceksiniz. Bu sanat eserleri dekentimizi süsleyecek“ diye ekledi.

Sempozyuma katılan sanatçılardan olan Ordu ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngürise, konuşmasında sanata verdiği destek nedeniyle Karşıyaka Belediye BaşkanıCevat Durak’a teşekkür ederek, “Bu sempozyuma katılan sanatçıların hepsiprofesyonel ve alanlarında birçok ödüller almış kişilerdir. Çalışmalarımızhalka açık yapılacaktır. Taşların nasıl sanat eserine dönüştüğünü görmekisteyenler bizleri izlemeye gelebilirler” dedi.

Konuşmalardan sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Duraksanatçılarla birlikte çekiçle mermere vurarak çalışmaları başlattı.  Sempozyuma katılan sanatçılar: Yunanistan’dan AntonisMyradias, Romanya’dan Panaite Chifu, Dmitri Lon Serban, İtalya’dan FrancescoPanceri, İspanya’dan Gemma Dominguez, Arnavutluk’tan Genti Tavanxhia, YeniZelenda’dan Renate Verbrugge, Kore’den Choe So Dong, Tayvan’dan Wu Ming Sheng,Türkiye’den Canan Sönmezdağ Zöngür, Varol Topaç ve Ebru Akıncı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv