Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda heyecanlı bekleyiş

  • 0
  • 649
Yazı Boyutu:

Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilhamkaynağı olan İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros, BornovaBelediyesi’nin adına düzenlediği kısa öykü yarışması ile doğduğu topraklardaikinci kez hayat buluyor. Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyladüzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nın başvuruları sona erdi. Yarışmajürisi sonuçları 14 Kasım’da açıklamak üzere 613 eseri incelemeye aldı 

BornovaBelediyesi tarafından 2. si düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda Ocakayında başlayan başvuru süresi sona erdi. Konu seçiminin serbest bırakıldığı verekor sayıda katılımın gerçekleştiği yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından716 katılımcı öykülerini gönderdi. Yarışma sekreterliği tarafından yapılanincelemeler sonunda 103 eser, yarışma şartnamesine uygun bulunmadığı içinjüriye sunulmadı. Yarışmanınjürisi kabul edilen 613 öyküyü, 8 Kasım 2013 tarihine kadar okuyupdeğerlendirecek. Sonuçlar ise 14 Kasım Perşembe günü, Bornova Belediyesi NikâhSarayı salonunda açıklanacak.Bornova Belediyesi birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lirapara ödülü verecek. 

Jüride, Gülmeceve Çocuk Kitapları Yazarı Muzaffer İzgü, Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş, EgeÜniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr.Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi ve Yazar Yunus Bekir Yurdakul ileBornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı, TRT Yapımcı ve Sunucusu Ümit Tunçağyer alıyor. BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova tarihten günümüze hepsanat ve kültürle iç içe olan bir kent. Bu anlamda bu topraklarda yaşadığıbilinen Homeros adına düzenlediğimiz yarışma büyük önem ve anlam taşıyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv