İKÇÜSEM Üniversite İmkânlarını Halkla Buluşturuyor

  • 0
  • 1.073
Yazı Boyutu:

Üniversitelerin devamı niteliğinde; kaliteli,standartları yüksek; başarı ve kişisel gelişim odaklı kurulan Sürekli EğitimMerkezlerinin en yenisi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli EğitimMerkezi (İKÇÜSEM ) eğitimde yeni bir boyut kazandırıyor.

İKÇܒnün şehir merkezindeki temsilcisi misyonuyla, kişiselgelişimine önem verenleri yaşam boyu eğitim prensibiyle akademisyenlerlebuluşturan İKÇÜSEM; verdiği eğitim seminer ve sertifikalar ile İzmirlilerden hergeçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Üniversitede elde edilen bilginin halklapaylaşılması prensibi ile faaliyet gösteren merkezde, bir adet  uzaktan eğitim stüdyosu ve bir bilgisayarlaboratuvarı olmak üzere toplam 12 dersliğin yanısıra 2 adet sanat atölyesi,bir toplantı salonu ve uluslararası bir test merkezi de  yer alıyor.

“Kendini geliştirmek isteyen herkesealternatif”
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Sürekli EğitimMerkezi’ni kendisini geliştirmek isteyen kişilere alternatif bir eğitim sunmakiçin açtıklarını belirterek, kaliteden ödün vermeden ileriki dönemlerde dahabüyük imkânlarla İzmir halkına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olarak, hayatboyu eğitim dediğimiz konsepte hizmet edecek bir merkeze sahip olmaktan büyükmutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kursyelpazesi oldukça zengin
İKÇÜSEM’in merkezi konumunun verdiği avantajlaİKÇܒyü tanıtan ve halkla buluşturan bir yönü olduğuna vurgu yapan Merkez MüdürüYard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım,” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi SürekliEğitim Merkezi bu özelliği ile üniversitenin bir tanıtım merkezi misyonunu dayürütüyor.  İKÇÜ hakkında merak edilenher türlü bilgiye buradan ulaşmak mümkün. Çok farklı alanlarda kursfaaliyetlerimiz var. Yabancı dil, bilgisayar, aile danışmanlığı, yaşam koçluğugibi kurslarının yanında Avukatlıktan Hâkimliğe Geçiş, KPSS, DGS, ALES gibihedefe yönelik eğitim programlarımız, Ebru, Çini, Tezhip gibi sanat kurslarımızmevcut. Amacımız; hem kursiyerlerimize eğitimlerimizin sonunda katılım belgesive sertifika vermek hem de onların kurs sonunda donanımlı ve yeterli bireylerolarak eğitimlerini tamamlamış olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Lisansüstüöğrencilere ulaşım kolaylığı
İktisadi veİdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve TurizmFakültesi’nin bazı lisansüstü programlarının, ulaşım kolaylığı göz önündebulundurularak merkezde gerçekleştirileceği bilgisini de veren Yard. Doç. Dr.Aşkın Haluk Yıldırım, geçtiğimiz yıl faaliyete geçmelerine rağmen talepfazlalığı nedeniyle mevcut bin metrekarelik alanın artık kendilerineyetmediğini de söyledi.

İzmirlilerdenyoğun ilgi
Merkezi, İzmirlilerden gelen yoğun ilgi sebebiylegenişletme kararı aldıklarını da belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. AşkınHaluk Yıldırım, “Kısa geçmişine rağmen yoğun bir talep gören İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bugün mevcut fiziksel yapısıyla ihtiyacıkarşılamakta zorluk çekiyor. Merkezimizin alanını genişletme yönündeçalışmalarımız sürmektedir. Yeni kiralamalar için Başbakanlığa başvurularyaptık. Bir seneyi bulmamış bir maziyi düşünürsek böyle bir talepte bulunmamızbizim için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Dahaiyi bir hizmet için işbirlikleri yaptık”
İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırımkuruluşları aşamasında planlamalar yapılırken özellikle İzmir ve çevresindeyapılabilecek işbirlikleri hususunda yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.Eğitimlerden en üst düzeyde faydalanabilmesi adına önemli işbirliklerini hayatageçirdiklerini anlatan Yard. Doç. Dr. Yıldırım,” Biz İKÇÜSEM’i faaliyetegeçirme kararı aldığımızda özellikle bulunduğumuz ile açılım açısından iddialıbir giriş yapma üzerinde fikir birliğine vardık. Bu amaçla İzmir EmniyetMüdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokollerimzaladık. Ayrıca Teknopark kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ileişbirliği olan ve yaklaşık 1200 firmanın faaliyet gösterdiği Atatürk OrganizeSanayi Bölgesi yönetimiyle protokolümüz var. Bunların dışında eğitimkalitesinin arttırılmasına yönelik danışmanlık ve denetleme hizmetleri verdiğimizözel firmalar var” şeklinde konuştu.

TOEFLve IELTS’e alternatif seçenek
İşbirliği çalışmalarını uluslararası boyuta dataşıdıklarını belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım:“Daha İKÇÜSEM açılmadan önce Dünya’nın dört bir yanında özellikle Avrupa ve Amerika’dayoğun şekilde konumlanmış, İzmir’de hiçbir merkezi bulunmayan Pearson TestMerkezi ile bir anlaşma yaptık. Bu merkez tarafından PTE Academic adıylayapılan, TOEFL ve IELTS ayarındaki sınavlar yakın bir zaman önce Yüksek ÖğrenimKurumu tarafından denklik aldı. Bugün bizim test merkezimizde girilen buİngilizce sınavları gerekli notlar alındığında TOEFL veya IELTS gibiTürkiye’nin yerel YDS ve benzeri sınavlarına denk kabul ediliyor” dedi.

TürkiyeSualtı Sporları Federasyonu işbirliği ile İzmir’e Dalış Okul
Değişik alanlarda yeni kurslar açmaya devamettiklerini belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Yıldırım, Türkiye SualtıSporları Federasyonu’ndan alınan onayla İKÇÜSEM’in artık bir dalış okulu halinede geldiğini müjdeleyerek Su Ürünleri Fakültesinden bir akademisyeninkoordinatörlüğünde, eğitmenliğini Türkiye Sualtı Federasyonu’nun resmi birantrenörün yapacağı aletli ve serbest dalış kurslarının kayıtlarınınbaşladığını ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv