İki ünlü sanatçı konuk

  • 0
  • 1.957
Yazı Boyutu:

Dünyaca ünlü şef ve müzik adamlarını İzmir’lilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestırası İzDSO, 23 Kasım Cuma akşamı yine 2 ünlü ismi sanatseverlerle buluşturuyor
 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezindeki İzDSO konserine şef Dorian Wilson ile solist keman Gilles Apap konuk olacak.  Saat 20.30’da başlayacak olan konserde program birinci bölümde S.PROKOFIEV Keman Konçertosu NO:2 sol Minör Op.63, Allegro moderato, Andante assai, Allegro, ben marcato ikinci bölümde ise S.RACHMANINOF Senfoni NO:2 mi minör Op.27, Largo-Allegro moderato, Allegro molto, Adagio, Allegro vivace olarak belirlendi.

DORIAN WILSON  “ŞEF”
Rusya Ulusal Orkestrası’nın şefi olan sanatçı, St.Petersburg Filarmoni ve St.Petersburg Senfoni Orkestralarını sıklıkla yönetti. Paris, Roma, Moskova, Tokyo, Frankfurt, Helsinki, Kopenhag, Berlin, Amsterdam, Floransa, Seul ve St.Petersburg’ta orkestralar yöneten Dorian Wilson,2004-2007 yılları arasında Belgrad Filarmoni Orkestrası genel müzik direktörü oldu.2006 yılında Berlin Senfoni Orkestrası ile İspanya Turnesinde 9 konser yöneten sanatçı,1998-2003 yılları arasında Vorpommern Tiyatrosunun da müzik direktörlüğünü yaptı.Berlin Deutsche Operası,Berlin Komische Operası, İsveç Opersı, Weimar Operası ile pek çok yapıma imza atarak iyi bir opera şefi olduğunu da kanıtladı. Dorian Wilson 1989’dan bu yana girdiği her yarışmada ödül almış, dünyaca ünlü solistlerle birlikte çalışmıştır.Yönettiği orkestralar arasında Danimarka Ulusal Radyo Orkestrası,Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası, Rusya Ulusal Orkestrası, Moskova Radyo Orkestrası, Finlandiya Senfoni Orkestrası bulunan Wilson, Danimarka Kralı, İspanya Kraliçesi, İsveç Kral ve Kraliçesi,Sırp Prensi ve Luxemburg grand Dükünün huzurlarında orkestra yönetmiştir.
 
 GİLLES APAP    ‘KEMAN’
Gilles Apap dünyada ki  bir çok orkestra eşliğinde solist olarak büyük talep gören  klasik bir kemancıdır. Aralarında Leipzig Gewandhaus Orkestrası, İsrail Filarmoni, Boston Filarmoni ve San Francisco Senfoni vardır. Aynı zamanda olağanüstü yeteneği sayesinde müzik türlerini  entegre ederek “Amerikan oldtime, İrlanda ve Çingene”  gibi farklı müzik tarzlarını birleştirerek  o klasik repertuarının dışında standartları sınırlarını aşarak, müziği birleştirmektedir..Bu yeteneği onu dünyada yaygın olarak bilinen sanatçı haline getirmiştir. .
Solist olarak Gilles APAP, Berliner Symphoniker, Bern Senfoni Orkestrası, İsrail Filarmoni, San Francisco Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Macar Senfoni Orkestrası, Cenevre Oda Orkestrası, Orchestre d'Ile de France, Rusya Ulusal Orkestrası, Dresden Filarmoni , Vancouver ve Winnipeg Senfoni, Tokyo Mozart Players, Boston Filarmoni’de bulunmuştur..

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv