İlginç bir imza günü

  • 0
  • 1.285
Yazı Boyutu:

Uluslar arası Aktivist Sanatçılar Birliği kurucu başkanı ve Dünya Sanat Olimpiyatları Türkiye komitesi genel sekreteri şair-yazar  Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, Azerbaycan Bakü’de bulunan Minyatür Kitap Müzesine kabul edilen kitaplarını imzaladı.
 
Dünyanın ilk dosya dergisi ”Temmuz” , 8 dilde ve 68 ülkede temsilciliğiyle Türkiye’nin ilk uluslar arası edebiyat dergisi“Homeros” gibi farklı sanatsal sunumlarıyla tanınan Işıkhan’ın  “okunabilir dünyanın en küçük şiir kitabı” Aşktan sonra hüzün adlı şiir yapıtı imza gününe  çocuklar ve üniversite öğrencilerininde aralarında yer aldığı kalabalık bir sanatsever İzmirli katıldı.
Bugüne kadar 10 kitabının yayınlandığını dile getiren Işıkhan, Okunabilir dünyanın en küçük kitapları sayesinde uluslararasında tanındığını ve en çok satan kitap olduğu için yeni baskısını düşündüğünü, minyatür kitapları imzalamanın çok zor ama zevkli olduğunu ifade etti.
Bugüne kadar 71 ülkede yayınlanmış 6500 den fazla minyatür kitapların yer aldığı Minyatür Kitap Müzesi’nde Türkiye’den Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” yapıtının yanında  kendi yapıtlarının yer aldığını söyleyen  Işıkhan,  Azeri dilinde 2008 yılında yayınlanan seçme şiirlerinin yer aldığı “Özgürlük” isimli yapıtı ile bu ülkeden “Dünya edebiyatına Hizmet uluslar arası ödülü” aldığını, Azerbaycan halkının şiire olan ilgisini hep örnek gösterdiğini ve her yerde örnek olarak söz ettiğini, minyatür üç yapıtının Müzeye kabul edilmesini, dünya klasikleri arasında yer almasının yanısıra Mustafa Kemal Atatürk’ün“NUTUK” yapıtının yanında yer almasını onur ödülü olarak saydığını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv