İlk Brezilyalılar

  • 0
  • 641
Yazı Boyutu:

Uzaklık, dil vekültür farklılıkları nedeniyle öğrenci gelmeyen Brezilya’nın da kapıları GedizÜniversitesi’ne açıldı. Bu ülkeden 2 öğrenci, lisans eğitimi için İzmir’inyolunu tuttu. Rektör Prof. Dr. Çevik, “Ülkemiz adına çok sevindirici birgelişme bu” dedi

Üniversite eğitimiyle yurtdışında yıldızı giderek daha çokparlayan Türkiye, birçok ülkeden tercih görüyor. Gelecekte gönüllü elçilerimizolacak yabancı öğrencilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Güney Amerikalılarise hem mesafe hem de dil ve kültür farklılıkları nedeniyle uzak duruyor.Dünyanın dört bir yanından öğrencileri bulunan Gediz Üniversitesi bu durumutersine çevirmek için harekete geçti. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevikbaşkanlığındaki heyet, geçtiğimiz mart ayında Brezilya, Arjantin, Şili veParaguay’a gitti. Eğitim bakanlıkları, yerel yöneticiler, diplomatlar, liseler,üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ziyaret edildi. Bu temaslar ilkmeyvesini verdi, Brezilya’dan 2 öğrenci Gediz Üniversitesi’ni tercih etti. YaraRaquel Ferreira Barbosa De Oliveira, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde; kuzeniAnne Caroline Ferreira Barbosa da Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü’ndelisans eğitimi görecek. İlk yıl İngilizce ve Türkçe öğrenecek gençler, 5 seneİzmir’de yaşayacak, kültürümüzü yakından tanıyacak, bizden biri olarak mezunolacak.

Rektör gidince onlargeldi
Yara ve Anne, Rektör Prof. Dr. Çevik’in Sao Paulo şehrindekiokullarını ziyaret etmesi üzerine tercihlerini Türkiye’den yana yaptıklarınıanlattı. Dünyanın öbür ucundan gelen Brezilyalı gençler, Gediz Üniversitesi’ninfarklı ülkelerden öğrencileri buluşturan uluslararası yönünün ve eğitimkalitesinin kendilerini etkilediğini söyledi, “Ailelerimizin desteğiyle buradaokumayı seçtik, İzmir’i de sevdik, güzel bir şehir” dedi. Prof. Dr. SeyfullahÇevik, Brezilya’dan öğrenci getirmenin ülkemiz için önemli bir gelişme olduğunuvurguladı. Gediz Üniversitesi’nin ‘zor’, hatta ‘imkansız’ denileni başardığınadikkat çeken Prof. Dr. Çevik, şöyle konuştu:

Gönüllü elçimizolacaklar
“Portekizce’nin konuşulduğu, İngilizce’nin pekbilinmediği bu ülkeden öğrencileri ülkemize çekebilmek üniversitemiz adınagurur veren bir gelişme. Oradaki çabalarımızın ilk sonucunu aldığımız içinmutluyuz, her yıl daha çok Brezilyalı gencin geleceğine inanıyoruz. 200 milyonnüfusu ve büyüyen ekonomisiyle dünyanın önemli aktörlerinden olan Brezilya’ylailişkilerin gelişmesinde bu gençler köprü rol üstlenecek. Brezilya’nın İstanbulBaşkonsolosu Luiz Henrique Pereira Da Fonseca ve İzmir Fahri Konsolosu Tamer Bozoklar’abir kez daha teşekkür ediyoruz, bu başarıda onların da büyük payı var.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv