İTK’da 63. Kez yeni döneme “merhaba”

  • 0
  • 1.318
Yazı Boyutu:

İTK Eğitim Kurumları,63. eğitim öğretim yılına, Bahattin Tatış, Büyükçiğli ve MarmarisKampüsleri’nde düzenlenen ve aynı saatlerde başlayan törenler ile  merhaba dedi.

 

İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri Bahattin TatışKampüsü’nde İTK Uşakizade Köşkü önünde bir araya geldi. Edebiyat ÖğretmeniSibel Şentay’ın sunumunda gerçekleşen tören, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ilebaşladı. Törenin açılış konuşmasını İTK Genel Müdürü Yiğit Tatışgerçekleştirdi. Tatış; “Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yılda sizdeğerli öğrencilerimizin birçok başarıya imza atacağına olan inancımız tamdır.Bu inançla çıktığımız yolda 63 yıldır, sizlerin başarıları ile yükseliyor vegururlanıyoruz.” dedi. Konuşmasında İTK’nın yaptığı yeni yatırımlara da değinenYiğit Tatış; “Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda devraldığımız MarmarisKampüsümüz, bu yıl İTK Eğitim Kurumları’nın bir parçası olarak yeni eğitimöğretim yılına merhaba diyor. Marmaris’te okuyacak öğrencilerimiz de İTK’lıolmanın gururunu ve ayrıcalığını yaşayacaklar. İnşaatına Haziran ayındabaşlanan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacağımızBornova Kampüsümüz’deki hazırlıklar da devam etmektedir. Amacımız bukampüsümüzün spor kompleksini ve yüzme havuzunu Mart ayına kadar bitirmek veöğrencilerimizin kulüp çalışmalarında bu alanlarda yararlanmalarınısağlamaktır. Sizlerinde bildiği gibi, her yıl Türkiye’nin birçok ilinden gelenöğrencilerimiz, İTK Yatakhanesi’nde kalmaktadır. Bu yıl yatakhanemizde kalacaköğrencilerimize daha iyi imkanlar sunmak ve artan öğrenci talebini karşılamakiçin yaptığımız çalışmalarla yatakhanemizi de büyüttük.” dedi.  İTK’nın değerlerinden de bahseden Tatış, herİTK’lı öğrencinin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, tümöğrenci, öğretmen ve idarecilere başarılı bir eğitim yılı diledi. İTK GenelMüdürü Yiğit Tatış’ın konuşmasının ardından Bahattin Tatış Kampüsü’ndeki tören,okul yönetiminin tanıtılması, İzmir Özel Türk Koleji Anadolu Lisesimezunlarından Ayşenur Altunay’ın konuşması ve bayrak flama devir teslim töreniile devam etti. Törende, Ceren Durmuş ve Berkin Çetin bayrak- flamayı İzmirÖzel Türk Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Eren Can Erbilir ve Rüya Saraç’a teslim etti.  Bahattin Tatış Kampüsü’ndeki tören İTK’lıöğrencilerden Eda Tamer’in Türkçe, Armağan Emel Hoy’un İngilizce, S.CerenKalender’in Almanca, Eda Kalabak’ın Fransızca ve Ecem İlgün’ün de İspanyolcaolarak verdiği 5 ayrı dildeki dostluk ve barış mesajları ile sona erdi.

 

Büyükçiğli Kampüsü’ndeki tören okul bahçesinde düzenlendi.Edebiyat öğretmeni Murat Gil sunumunda gerçekleşen tören saygı duruşu veİstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını; Büyükçiğli Kampüs veBüyükçiğli Anadolu Lisesi Müdürü olan İpek Deniz gerçekleştirdi. Deniz; “İTKolarak bizler, Ege Körfezi’ni çepeçevre saran ve dünyanın dört bir köşesineyayılmış sayıları 30 bini aşan mezunlarımızla büyük bir aileyiz. İTK BüyükçiğliKampüsü olarak bu ailenin daha da büyümesi ve “Yarınlarda Var Olan” gençleryetiştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız ve üreteceğiz. Sevgiliöğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarım hepinize başarılarla dolu bir eğitimöğretim yılı dilerim.”  dedi. Törende,İzmir Büyükçiğli Özel Türk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Günaydın’ın konuşmasınımezun öğrenci Sinan Lahur’un konuşması takip etti. Bahattin Tatış Kampüsü’ndeolduğu gibi Büyükçiğli Kampüsü’nde de bayrak ve flama devir teslim törenidüzenlendi ve İTK’lı öğrenciler 5 dilde dostluk ve barış mesajları verdiler.Mezun öğrencilerden Melis Şanlı ve Sinan Lahur bayrak flamayı Yasemin Ük veBuğra Yüksel’e teslim etti. Teslim törenini ardından Selen Korcan İngilizce,Duygu Saldoğan Almanca, Selin Küçükyağlıoğlu Fransızca ve Bahar Şimşek iseİspanyolca dillerinde dostluk ve barış mesajları verdiler.

Özel Türk Marmaris Koleji’nde de yeni eğitim öğretim yılınagüzel bir tören ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, ÖzelTürk Koleji Marmaris Kampüs ve İlköğretim Müdürü Göksel Bozok açılışkonuşmasını yaptı. Bozok konuşmasında, “Sevgili öğrencilerim,  Özel Türk Koleji olarak MarmarisKampüsümüz’de 2013-2014 eğitim öğretim dönemi için tüm hazırlıklarımızıtamamladık. Bugünden itibaren, 63 yıldır ilkelerinden taviz vermeden aynı yoldadevam eden İTK’nın bir parçası olacak siz sevgili öğrencilerimin; akademik,spor ve sanat alanlarında nice başarılar elde edeceğine olan inancım sonsuzdur.Hepinize güzel bir sene dilerim.”  dedi.Bozok’un konuşmasından sonra Buse Başaran İngilizce ve Anıl Çoban da Almancadillerinde dostluk ve barış mesajları verdiler.

İTK Eğitim Kurumları’nın tüm kampüslerinde aynı saattebaşlayan törenler, İTK Okul Marşı’nın söylenmesinin ardından, öğrencilerinöğretmenleri eşliğinde sınıflara gitmesi ile son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv