İTK’da yeni eğitim öğretim yılının startı verildi

  • 0
  • 631
Yazı Boyutu:

İTK Bahattin Tatış Kampüsü ve İTK Büyükçiğli Kampüsü’nün ardından,Marmaris’de Özel Türk Marmaris Koleji ile sadece İzmir’in değil; EgeBölgesi’nin de eğitim kalelerinden biri olan İTK, 2013-2014 eğitim öğretimyılının startını, İTK Bahattin Tatış Kampüsü’nde bulunan Cahit Gürkan KonferansSalonu’nda düzenlenen Genel Kurul Toplantısı ile verdi.

İTK Bahattin Tatış Kampüsü, İTKBüyükçiğli Kampüsü ve Özel Türk Marmaris Kampüsü öğretmenlerinin,idarecilerinin ve İTK’lı yöneticilerin katıldığı sunuculuğunu edebiyatöğretmenlerinden Sibel Şentay’ın üstlendiği Genel Kurul Toplantısı saygı duruşuve İstiklal Marşı ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nınarkasından İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış, Gelen Kurul Toplantısı’nın açılışkonuşmasını yaptı. Tatış konuşmasında; “Bu yıl İTK Ailesi’ne katılan Özel TürkMarmaris Kampüsü’müz ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına büyüyerek ve daha dagüçlü başlıyoruz. Her dönem başında olduğu gibi düzenlediğimiz öğretmenseminerlerinin başlangıcını bugün gerçekleştiriyoruz. “Planlama” ve“koordinasyon” odaklı olacak bu dönemki seminer programlarında, tümöğretmenlerimiz hem kendi zümreleri hem de diğer zümreler ile birlikte çalışmaimkanını yakalayacak.” dedi.

Sözlerine İTK’nın yabancı dileğitimine verdiği önem ile devam eden Tatış; “ Her eğitim öğretim yılındaolduğu gibi, bu yıl da yabancı öğretmen kadromuzu büyüttük. Bu, İTK olarakbizlerin hem çok kültürlülüğe hem de yabancı dil eğitimine verdiğimiz öneminbir göstergesi niteliğindedir. Bugün aramızda Amerika’dan, İngiltere’den,Malezya’dan, İspanya’dan birçok öğretmen var ve hepsi de İTK Ailesi’nin yenibireyleri olarak bizlere değer katacak.”  dedi.

İzmir Özel Türk Koleji’nin2013-2014 eğitim öğretim yılına fiziki koşulların geliştirilmesi, teknolojidonanımı ve yeni yatırımlar konusunda da hazır olduğunu ve daha birçok projeyeimza atılacağını belirten Yiğit Tatış konuşmasında İTK’nın misyonuna dadeğindir. Tatış; “ İTK bir öğretmen okuludur. Bu çerçevede bizler için çok değerli olan misyonumuzu sizlere bir keredaha hatırlatmak isterim. Çünkü misyonumuzda göstermektedir ki; bir öğrencininbaşarısı bizim için çözdüğü soru sayısı ya da verdiği doğru cevaplar ile değil;hayat sınavında elde ettiği başarılar ile ölçülür.” dedi ve tüm öğretmenlere,idarecilere ve yöneticilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. İTKGenel Müdürü Yiğit Tatış’dan sonra İTK Ölçme Değerlendirme Baş Uzmanı DuranÇelik, İTK’nın SBS ve LYS’ye gösterdiği başarılara ilişkin bir sunumgerçekleştirdi. 

Konuşmaların ve sunumlarınardından, İTK’da göreve başlayan yeni öğretmenler isimleri ile anons edilerektek tek sahneye davet edildi.  MarmarisÖzel Türk Koleji öğretmenleri ve idarecileri de, 1989 yılından itibaren İzmirÖzel Türk Koleji’nde beden eğitimi öğretmenliği, ilkokul ve fen lisesi MüdürYardımcılığı görevlerini gerçekleştiren ve İTK’da geçirdiği 24 yıl boyuncabirçok başarıya imza atmış olan, yeni eğitim öğretim döneminde de Marmaris ÖzelTürk Koleji Kampüs Müdürü ve  ilköğretimMüdürü olarak görev yapacak Göksel Bozok önderliğinde sahneye geldi.

İTK Bahattin Tatış Kampüsü’ne geldikleri ilk andanitibaren büyük bir coşku ile karşılanan Marmaris Özel Türk Koleji öğretmenleri,Genel Kurul ve öğretmen seminer programları sayesinde İTK’lı öğretmenler iletanışma, İTK Bahattin Tatış ve Büyükçiğli Kampüsleri’nde vakit geçirme şansınıda yakalamış oldu. 13 Eylül tarihine kadar devam edecek olan seminer programıkapsamında İTK’lı öğretmenler ve idareciler zümre çalışmalarına katılacak, farklı konular da eğitimler alacak ve2013-2014 eğitim öğretim yılının planlamalarını yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv