İzDSO, dünyaca ünlü şef ve sanatçıları İzmirlilerle buluşturuyor

  • 0
  • 1.164
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(izDSO) dünyaca ünlü şef ve sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturacak. İzmir Ahmed Adnan Saygun sanat merkezi’nde düzenlenecek gecede ünlü şef Alun Francis ile birlikte sanatçılar keman’da Mihaela Martin ve viyolonsel’de Frans Helmerson İzmir Devlet Senfoni Orkestırası ile birlikte sahneye çıkacak.
11 ocak Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak olan konserde J. Brahms’ın ikili konçertosu ve Çaykovski’nin Senfoni no:6 ‘Pathetique’ eserleri seslendirilecek.İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO) müdürü Ender Ünal, bu önemli konsere tüm İzmirli sanatseverleri beklediklerini ifade etti.
 
ALUN FRANCİS ŞEF
Alun Francis, son 40 yılda 30’dan fazla ülkede 200’den fazla orkestra, opera ve topluluk yönetmiştir. Berlin, Amsterdam, Milano gibi Avrupa’nın başkentlerinde Alun Francis ismi sıklıkla görülür.
Alun Francis düzenli olarak RAI Turin Orkestrası, Köln Radyo Senfoni Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası, Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası, NDR Hannover, Saarbrucken Radyo Senfoni Orkestrası, Basel Radyo Senfoni Orkestrası, Stockholm Filarmoni Orkestrası, İsveç Ulusal Radyo Orkestrası, Rotterdam Filarmoni, Berlin Radyo Senfoni, Rheinland-Pfalz Devlet Filarmonisi ve SWR Radyo Orkestrası’nı yönetir ve CD kayıtları yapar.
2000 yılında “Cannes Klasik Ödül” dalında birincilik ödülü, Londra Senfoni Orkestrası ve Royal Filarmoni Orkestrası, Filarmonia Orkestra, İngiliz Oda Orkestrası ve London Mozart Players ile çeşitli defalar en iyi CD ödülleri, en iyi gazete kritikleri almıştır. İngiltere’deki bütün büyük orkestraları yöneten Francis, Roman Polanski prodüksiyonu olan Münih Operası ile yaptığı Rigoletto yönetisi büyük başarı kazanmış, dünya çapında 70 ayrı operayı yönetmiştir.
 
MİHAELA MARTIN  Solist “keman/violin”
1959’da Romanya’da doğdu. 5 yaşında babasının eğitimi altında keman çalmaya başladı. Almanya’da yaşayan sanatçı, Köln Müzik Akademisi’nde keman profesörlüğü yapmaktadır. Mihaela Martin aralarında Çaykovski Yarışması, (1978), Brüksel, Indianapolis, Montreal, Sion gibi önemli yarışmaları kazanmıştır. Martin’in Carnegie Hall ve Amerika Kongre Kütüphanesi’ndeki konserlerinden sonra New York Times ve Washington Post gazetelerinde övgü dolu kritikler çıkmıştır. Belçika, Almanya, İtalya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore, İsveç ve pek çok diğer ülkelere turneler yapmış olan sanatçı Michelangelo Quartet’in kurucusu ve birinci kemancısıdır. Bu grupla bütün dünyada konserler vermekte ve önemli senfoni orkestraları eşliğinde solist olarak yer almaktadır.
 
FRANS HELMERSON Solist “Viyolonsel”
İsveçli viyolonselci Frans Helmerson 1945’de doğdu. 8 yaşında viyolonsel çalmaya başladı.
 
Göteburg, Roma ve Londra’da eğitim aldıktan sonra ilk olarak Stockholm sahnelerinde dikkat çekti ve sonrasında Avrupa ve Amerika başta olmak üzere bütün dünyada solo kariyer yaptı.
 
Dünyanın en önemli orkestralarında büyük şefler yönetiminde solist oldu. Çok iyi bir oda müzikçisi de olan Helmerson, Avrupa’nın en önemli festivallerinde konserler vermiş, halen uluslararası Umeea-Korsholrn Oda Müziği Festivali’nin sanat yönetmenidir.
 
Frans Helmerson, aynı zamanda pek çok İskandinavya ülkesi orkestralarını şef olarak yönetmekte, Köln Müzik Yüksekokulu’nda ve Madrid Reina Sofia Müzik Yüksekokulu’nda profesörlük yapmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv