İzDSO Yunanistan’ı büyüledi

  • 0
  • 1.010
Yazı Boyutu:

Yunanistan’da 6 gün süren festival ve sezon açılış konserlerine katılmak için bu ülkeye giden İzmir Devlet Senfoni Orkestırası (İzDSO) büyük beğeni topladı. Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kerim Uras başta olmak üzere Atina’daki konseri 50 Ülkenin Büyükelçisi’de izlerken, Yunan halkı da  konserlere yoğun ilgi gösterdi.
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestırası sırasıyla Mykanos Anastasia Classis Festivali,Atina Parnassos sezon açılış konseri ve Selanik Dimitris Festivali’ne katıldı. 31 kişilik bir ekiple Yunanistan’a giden İzDSO’da konserlerde şef Naci Özgüç, solist Ozan Akkol ile Atina Operasının başkemancısı Yannos Margaziotis solist olarak katıldı.  
 
Ata’nın evini ziyaret ettiler
Konserler sonunda büyük övgü alan İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO) Atina’da Atatürk’ün evini de ziyaret ederek önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İzDSO Genel Müdürü Ender Ünal, İzmir Devlet Senfoni Orkestırası olarak hedeflerinin yurtdışına açılmak olduğunu belirterek ‘Yunanistan konserlerimiz büyük bir ses getirdi.Festival komitesi seneye daha büyük bir konser için yine bizi Yunanistan’a davet etti.Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu.İzDSO’nun adını tüm dünyaya duyurmaya kararlıyız’ diye konuştu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv