İzmir Devlet Senfoni’de keman gecesi

  • 0
  • 898
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası (İzDSO), Almanya’nın yetiştirdiği 2 ünlü sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü Alman şef Hansjörg Schellenberger’in yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırasına solist olarak yine Almanya’nın ünlü keman sanatçısı Korbinian Altenberger eşlik edecek.
 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 18 Ocak Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak olan konserde J. Brahms’ın keman konçertosu re majör op. 77 ve Senfoni no:1 do minör op. 68 eserleri seslendirilecek.
 
Hansjörg SCHELLENBERGER  “Şef”
Münih'te doğdu, Regensburg yakınlarında Saal an der Donau' daki eğitimini 1967 yılında tamamladı. Müzikle ilgisi 6 yaşındayken başladı, ilk olarak, 'recorder' adı verilen üfleme çalgıyı öğrendi. İlk obua derslerine 13 yaşında başladı, 1967' de Münih Yüksek Müzik Okulu' na girdi, bu okulda Manfred Clement ile çalıştı.
Schellenberger, Münih' teki 'Musik Unserer Zeit/Zamanımızın Müziği' oluşumunun kurucularındandır. 1970 yılında sınavlarını başarıyla verdikten sonra, 1971 yılı Eylül ayında Köln Radyo Senfoni Orkestrası' na yardımcı obua solisti olarak girdi. Aynı toplulukta, 1975 yılında obua solistliğine atandı. 1977 yılında Herbert von Karajan' ın yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası' nda görev aldı. 1980 yılı Eylül ayında bu topluluğun obua solisti oldu. Schellenberger' in aldığı ödüller arasında, Alman Müzik Konservatuvarı birincilik ödülü (1971), Uluslar arası ARD Yarışması ikinciliği (1972) ve Bavyera Kültürel Gelişme Ödülü (1972) yer almaktadır. 1981 ile 1991 yılları arasında, Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu' nda öğretim görevlisi olarak bulunan sanatçı aynı zamanda solist ve oda müziği üyesi olarak başarılı kariyerini sürdürmektedir. Uzun yıllar boyunca piyanist Rolf Koenen, flüt sanatçısı Wolfgang Schulz ve arp sanatçısı Margit-Anna Süss ile de ikili olarak çalışmıştır. Schellenberger, solist olarak, aralarında Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Riccardo Mu ve James Levine' ın da bulunduğu yönetmenler ve ünlü orkestralarla çalmıştır.
 
KORBINIAN ALTENBERGER   solist “keman”
1982’de Münih’te doğdu. İlk keman derslerini Suzuki metodu ile Helge Thelen’den aldı. Jorge Sutin, Helmut Zehetmahir, Charles Andre Linale, Donalt Weilerstein ve Midori Goto ile çalıştıktan sonra 1996’da Alman Gençlik Müzik Yarışması’nı, 1997’de uluslararası Prag Radyo Yarışması’nı, 1999’da Jacop Stailer Yarışması’nı, 2002’de  Andrea Postacchini Yarışması’nda Bach Özel Ödülü’nü, 2003’te Yeni Zelanda Michael Hill Dünya Keman Yarışması’nda üçüncülük ödülünü, 2005’te Tibor Varga Yarışması’nda halk ödülünü, ARD Münih Yarışması’nda, yarı finalistliği ve en iyi yorumcu ödülünü, 2010 Montreal Uluslararası Müzik Yarışması’nda ikincilik ödülünü, 2004’te Boston Keman Yarışması’nı ve 2004 Mozart Yarışması’nı kazanmıştır. Solist olarak çaldığı orkestralar arasında Loire Ulusal Orkestrası, Okland Filarmoni, Brünn Senfoni, Münih Senfoni, Göttingen Senfoni, Hamburg Camerata Saarland Radyo Senfoni Orkestrası, Elgin Senfoni, Massapequa Filarmoni, Philadelphia Oda Orkestrası, Iris Orkestra yer alır. WDR Köln, Bavyera Radyo Orkestrası ve Bamberg Senfoni Orkestrası’nın birinci konzertmeisterliğini yapan Altenberger ARD, ZDF, BR, WDR, SR, NDR, ARTE, SONY ve Bella Musica gibi kuruluşlarla CD çıkarmıştır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv