İzmir farkı

  • 0
  • 1.104
Yazı Boyutu:


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği Fazıl Say konserinin biletleri 15 dakikada tükenince, yüzlerce İzmirli bu önemli sanat etkinliğini Büyükşehir Belediyesi’nin AASSM bahçesine kurduğu led ekrandan izledi. Başkan Aziz Kocaoğlu da “bilet bulamayan” İzmirlilerle birlikte “dışarıda” oturmayı tercih etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Fazıl Say” konseri büyük ilgi gördü. 5 ve 10 liradan satışa sunulan biletler aynı gün içerisinde 15 dakikada tükenince, bilet bulamayan müzikseverler için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin önüne büyük led ekran ve oturma düzeni kuruldu. Konseri dışarıdan dinleyen vatandaşlar bir sürprizle de karşılaştı. Ünlü piyanisti izlemeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, salona girmek yerine, konseri “dışarıda” led ekrandan İzmirlilerle birlikte izlemeyi tercih etti. Müzikseverlerin üşümemesi için dışarıya portatif sobalar konarken, çay ve kahve ikramı da yapıldı. Kültür-sanat kenti İzmir’de bu manzarayı görenler “işte İzmir farkı” demekten kendini alamadı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fazıl Say’ın “İlk Şarkılar” ı İzmirlilerle buluştu
Serenad Bağcan’ın vokaliyle eşlik ettiği ‘İlk Şarkılar’ başlıklı konserde, Fazıl Say ilk olarak George Gershwin’in ‘Rhapsody in Blue Summertime’ adlı bestesine ardından ‘Kara Toprak’, ‘Bodrum’, ‘Paganini Jazz’, ‘Alla Turca Jazz ismini verdiği eserlerine yer verdi.   Sanatçının 20 yıl önce şiir üstatlarının eserlerinden bestelediği şarkılar Seranad Bağcan’ın güzel yorumuyla bu konserde ilk kez İzmirlilerle buluştu. Programda ‘Nâzım Hikmet’ten “Memleketim”, Orhan Veli’den “Efkârlanırım” ve “İstanbul’u Dinliyorum”, Can Yücel’den ‘Sardunyaya Ağıt’, Metin Altıok’tan ‘Düşerim ve Bu Kekre Dünyada’, Cemal Süreya’dan ‘Dört Mevsim’, Pir Sultan Abdal’dan ‘Sordum Sarı Çiğdeme’, Ömer Hayyam’dan ‘Akılla Bir Konuşma’ ve Muhyiddin Abdal’dan ‘İnsan İnsan’ şiirleri yer aldı. 

“Adnan Saygun’da konser vermek müthiş bir duygu”
Avrupa’nın en iyi salonlarından birinde konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen ünlü piyanist, İzmir’deki ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu salon Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Akustiği çok mükemmel. Konser biletleri 15 dakikada tükendi. Bu dünya rekorudur. Konseri dinlemek isteyen müzikseverler için dışarıda da ayrıca led ekran kuruldu. Dışarıda beni izleyen dinleyicileri de selamlıyorum. En kısa sürede İzmirli müzikseverlerle tekrar buluşmayı diliyorum” diye konuştu. 

Başkan Kocaoğlu, “Harika bir akşam geçirdik”
Konseri vatandaşlarla birlikte dışarıdaki led ekrandan izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Harika bir akşam geçirdik. İlgi çok büyüktü. Konser biletini ucuz tutarak ünlü piyanisti çok sayıda İzmirli ile  buluşturmayı hedeflemiştik. Ancak ilgi çok yoğun olunca konseri dış mekana da taşıdık” diye konuştu.

Bilet bulamadıkları konseri Başkan Kocaoğlu ile birlikte izlemekten büyük keyif aldıklarını belirten  müzikseverler, kendilerine bu ortamı yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Vatandaşlar, “Başkanımızın jesti çok büyüktü. Konseri halkın arasında izledi. İyi ki bilet bulamamışız. Kendimizi çok şanslı hissettik” diye konuştu. Konserin sonunda Fazıl Say hayranları, sanatçının albümünü imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv